| forside | forening | Bird Alarm | årbok |
Brukernavn:
Registrer deg som ny bruker her | Glemt passord? Passord:
Trompeterfink - Olagull og massekryssing

Norges første trompeterfink var en flott hann.
Øra, Fredrikstad, ØF , 05.08.2013
Foto: Sindre Molværsmyr ©

Her er trompeterfinken nettopp blitt lokalisert mandag morgen. For flere føltes kanskje arbeidsdagen uutholdelig lang denne dagen etter hvert som oppdateringene strømmet på?
Øra, Fredrikstad, ØF , 05.08.2013
Foto: Erika Paulino ©

Skrevet av: Jonas Langbråten
Sist oppdatert: 07.08.2013

Så var det Østfolds tur til å være vert for et nytt Olagull. Da trompeterfinken ble lokalisert på Øra, førte det til at kryssere fra det meste av landet var på plass innen kort tid.
Søndag kveld kom meldingen om "Ny art for landet" på BMS, og den dreide seg om en trompeterfink som skulle ha blitt oppdaget 31. juli av Egil Rummelhoff Hansen. LRSK Østfold formidlet observasjonen på Artsobservasjoner, og meldte samtidig at den ikke var gjenfunnet. Bare en snau time senere kom gladmeldingen om at "ørkendompapen" var gjenfunnet av Magne Pettersen.

Mandag 5. august var nok første dag på jobb etter sommerferien for mange, men et titalls personer var på plass på morgenen og kunne etter en stund lokalisere fuglen.

Deretter gikk det slag i slag. Kryssere fra bl.a. både Rogaland og Trøndelag var raskt på plass, og noen valgte mer eksklusive fremkomstmidler enn andre. Dette førte til at både fuglen og en kryssetur i privatfly fikk mediadekning i bl.a. NRK.

Trompeterfinken var på plass også hele dagen tirsdag 6. august, til glede for stadig flere.

Videosnutt av fuglen finner du HER![Til artikkeloversikt]