[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Nettstedets død?  XML
Forumoversikt » Feltornitologene.no
Forfatter Innlegg
thhMedlem siden: 22/03/2009 21:04:48
Innlegg: 10
Offline

En liten bekymring jeg brenner inne med...

Nå, når høsten 2010 virkelig har begynt å produsere arter som vi feltornitologer er glade i, registrerer jeg med økende bekymring den labre aktiviteten disse artene genererer på Feltornitologene.no. Bildene og artsdiskusjonene havner på en eller annen måte i andre nett-fora (les hovedsaklig Artsobservasjoner).
Dette er etter min mening ganske håpløst. Skal ikke FO være STEDET i Norge som fremmer interessen for og diskusjoner rundt sjeldne fugler?!
Spesielt skuffende er det å se at selv BV-medlemmer velger å legge ut bilder på AO FØRST (gjerne mange), mens FO-siden her oftere og oftere blir avspist med ett eller to av den aktuelle art, gjerne 2-3 dager etter at bildene dukket opp på AO..
AO er et fint redskap. Problemet er at når det oppstår f.eks. ID diskusjoner osv. så blir disse fragmentert til kommentarer under div. bilder. Bildene blir i sin tur RASKT "spammet" bort av div. kjøttmeiser, døde gråmåker og feilbestemte gråsnappere og myrsniper. Det hele blir hverken spennende eller spesielt lærerikt.

Markedsføring er undervurdert. Vil man få opp interessen for noe, må man gjerne reklamere, og gjerne kunne tilby noe eksklusivt. Derfor oppfordrer jeg alle medsammensvorne i BV-systemet til å legge ut sine "hot-shots" på FO først og fremst, så kan man spre det glade budskap andre steder etterhvert...

Hilsen
Thomas.
HEGMedlem siden: 20/03/2009 20:03:35
Innlegg: 9
Offline

Jeg vil bare gi min støtte til dette innlegget ettersom jeg også savner diskusjonene på FO sårt. Det ha alltid vært min oppfattelse av at det er et høyt ornitologisk nivå på medlemmene i FO, og diskusjonene har vært spennende og lærerike å følge med på. Nå blir det istedet som Thomas påpeker en halveis/dårlig diskusjon på AO som er vanskelig å finne igjen. Håper at når neste ID-problematikk kommer senere i høst, at diskusjonen kan foregå her!

Når det gjelder bilder har jeg vært sløv selv med å legge ut bildene på FO, men her er bare ei oppfordring og håpe på at folk gjør det.

FO burde være stedet man oppsøker for sjeldne fugler!

Håvard
PetterMedlem siden: 12/08/2009 10:25:25
Innlegg: 54
Bosted: Kristiansand
Offline

I tillegg til Thomas og Håvards bekymringer angående forum og foto er det synd å se hvor få nyhetsartikler som er blitt lagt ut på FO i høst. Har vel vært nok å skrive om? Bl.a. kastansjespurv, gulbrystsnipe og styltesnipe kan vel i høyeste grad kalles forsidestoff? Nå er jo egentlig høsten over så kan vel ikke forvente at det blir særlig mye aktivitet på denne fronten fremover heller.

Antar at det kommer egne artikler om disse funnene i neste årbok, men er det ikke minst like viktig at man har en levende nettside?

mvh,
Petter
 
Forumoversikt » Feltornitologene.no
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team