[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Tips om New Zealand  XML
Forumoversikt » Reisetips inn- og utland
Forfatter Innlegg
absMedlem siden: 03/10/2010 18:43:36
Innlegg: 2
Offline

Er det noen steder i New Zealand som noen av dere har hatt store opplevelser med og som sterkt anbefales? Høstens tur går dit, bøker og nett, venner og kjente er kilder, men jeg fant det naturlig å spørre her også?
BNyMedlem siden: 20/03/2009 22:49:48
Innlegg: 17
Offline

KAIKOURA må besøkes! Om du er bare bittelitt interessert i havsfugl bør du bli med en båt ut på havet for å "klappe albatrosser" Det går flere turer ut hver dag og du kommer garantert til å få se flere arter albatrosser, petreller og lirer. Husk kamera..
Ta en titt på denne siden: http://www.albatrossencounter.co.nz/
JRGMedlem siden: 21/03/2009 17:39:28
Innlegg: 24
Offline

Enig med Bård i at K er et must - steike fin atmosfære i tillegg (, og du er sikret Hector's Dolphin der). Det spørs hvor mye tid du har til rådighet, hvordan du reiser og hva du er ute etter. Et av mine største øyeblikk som fuglekikker fikk jeg nese til nebb dagtid med en Brown Kiwi på Stewart Island. Jeg kjørte sololøp, og pass på - Phil Smith bør du booke i god tid i forveien! Ellers bør du sjekke ut havsfuglplanene til Chris Gaskin og co i Pterodroma pelagics (som drar ut fra Sandspit). Der har du gode sjanser til å få med deg NZ Storm Petrel (endem). De kjører faste turer i Haurakigolfen på Nordøya, men også turer ut fra Stewart. Ellers vil jeg anbefale Royal Albatross Centre, Dunedin. Du bør sjekke ut hvordan det er med tilstedeværelse for arten(e) ift ditt reiseforløp, så du ikke får deg en nesestyver. De ulike pingvinartene er også heftige, samt Rock Wren ved Homer Tunnel, Sørøya. Black Stilt må ikke glemmes med sine knapt 100 individer (hele verdensbestanden!). Sjekk ut turrapporten til Jon Hornbuckle, den er suveren for det meste. Vær obs på at flere arter er satt ut på forskjellige øyer, f eks Kokako - som du må til Pureora ev Paparoa for å få genuint - og der kan de være djevelsk vanskelige! Jeg brukte tre uker på å hanke inn det meste.

God og minnerik tur! Hilsen Jørn R. Gustad

PS:
http://www.worldtwitch.com/new_zealand.htm
http://www.kiwi-wildlife.co.nz/chris_gaskin.php

This message was edited 2 times. Last update was at 21/07/2011 18:40:35

 
Forumoversikt » Reisetips inn- og utland
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team