[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Lokaliteter i BMS  XML
Forumoversikt » BMS og Bird Alarm
Forfatter Innlegg
ELDMedlem siden: 23/03/2009 22:43:02
Innlegg: 7
Offline

Har lasta ned appen og smugtitta litt, ser veldig spennende ut!

Hvordan er lokalitetene som ligger inne valgt ut? Vil det bli lagt til ferdig definerte lokaliteter underveis, eller kan hver enkelt legge til lokaliteter til systemet? Flere av "mine" gode lokaliteter er ikke der, som forsåvidt jo kan legges til i "øvrig info", men kjekt om de kommer ferdig definert også.

Hilsen Espen
vbuMedlem siden: 06/03/2009 15:31:39
Innlegg: 101
Offline

Hei,

Sikkert noen i styret som kan svare mer utfyllende enn meg. Lokalitetene er hentet fra Artsobservasjoner.no med tilhørende koordinater (kartvisning ihvertfall på iPhone). Men det er visst begrensing i hvor mange lokaliteter systemet kan håndtere pr kommune/fylke. Utvalget lokaliteter er sikkert noe tilfeldig valgt i enkelte regioner, men vil tro det er mulig å få dette bedre tilpasset etter hvert.

Mvh,
Vegard
JLAMedlem siden: 17/03/2009 15:47:27
Innlegg: 57
Offline

Som Vegard sier så er lokalitetene som er matet inn i BMS hentet fra artsobservasjoner. Det er en begrensning på antall lokaliteter som er mulig å ha tilgjengelig for hvert fylke, og det virker litt tilfeldig hvilke som har falt ut. Vi har gått igjennom noen få fylker og lagt inn noen "nødvendige" lokaliteter og kuttet ut andre, men dette vil kunne oppdateres av systemutviklerne etter hvert.

Det er fint hvis medlemmer merker seg enkelte manglende lokaliteter som burde vært med, og ev. noen som kan kuttes ut. Lokalitetsadministrasjonen i artsobservasjoner utføres svært forskjellig fra fylke til fylke, noe som resulterer bl.a. i en del rare lokalitetsnavn og definisjoner. Vil tro at flere vil finne enkelte lokaliteter som de skulle ønske var med, så da er det fint om vi får tips om disse, slik at de kan legges til i systemet etter hvert.

Hvis du ikke finner lokaliteten du trenger, velger du i stedet aktuell kommune og skriver navnet på lokaliteten i fritekstfeltet.


Jonas
thhMedlem siden: 22/03/2009 21:04:48
Innlegg: 10
Offline

Mye grums for Møre og Romsdal sin del hvertfall Utrolig mange lokaliteter "der ingen feltornitolog har satt sin fot"...
At Ona ikke ligger inne på listen sier vel sitt (i likhet med mange andre ofte besøkte/produktive lokaliteter).
Hvem skal motta tips om manglende lokaliteter og sørge for at de kommer inn i BMS?

Hilsen
Thomas.
PGYMedlem siden: 03/09/2009 16:38:07
Innlegg: 3
Offline

En definert lokalitet er jo koblet til en kommune og en koordinat.
Når en skal velge en lokalitet står det oftest ikke i hvilken kommune den ligger, det er derfor lett å velge gal lokalitet.

JLAMedlem siden: 17/03/2009 15:47:27
Innlegg: 57
Offline

Kom gjerne med forslag om viktige manglende lokaliteter til meg (via privat beskjed her på forumet eller på e-post). Vi skal etter hvert gjennomgå lokalitetslistene og foreta en opprydding her. Er klar over at det er haugevis av "uaktuelle" bombelokaliteter som kan kuttes ut, men dette skyldes som sagt at dette er lokaliteter som er blitt definert i artsobservasjoner.

Hilsen Jonas
johnsMedlem siden: 19/07/2010 11:24:22
Innlegg: 8
Offline

Hei.

Ser at det er helt vilkårlig hva som finnes av lokaliteter i Lofoten, og det gjør hele systemet ubrukelig enn så lenge... Hva gjør jeg med den rekordtidlige sibirpiplerka fra Henningsvær som jeg ville legge ut i går? Later som den er sett et annet sted?? Jeg finner i hvert fall ikke noen måte å få lagt inn den relativt sentrale lokaliteten Henningsvær i systemet.

Greit nok at det trenger en innkjøringsfase, og at vi skal være med å bidra i utviklingen av systemet. Men da skulle man kjørt paralelt og ikke lagt ned gamle BV før dette systemet var oppe for fullt. Nå står vi foran en svært lovende høstsesong med et system som virker svært mangelfullt...

Konkret kan du legge inn de overordna lokalitetene Henningsvær, Gimsøy og Gimsøystraumen i Vågan (og sløyfe Gimsøystraumen bro. Kommer med flere etter hvert

John S.
vbuMedlem siden: 06/03/2009 15:31:39
Innlegg: 101
Offline

Ikke noe problem John. Du kan legge ut melding under en bestemt kommune (tror alle kommuner ligger inne i systemet). Spesifisering av lokalitet kan gjøres i friteksten til slutt. Litt mer teksting, og du mister kartfunksjonen, men det fungerer da.

Til orientering har det eksistert en parallell testgruppe en stund før systemet ble tatt i bruk, og flere av de problemer som er nevnt her er allerede oppdaget og rapportert. Å få lagt inn "de rette" lokalitetene i hvert fylke er nok en relativt stor jobb, men regner med det kommer på plass etter hvert.

Så systemet er nok allerede fullt brukelig også i Nordland, det gjelder bare være lit kreativ.


Vegard
johnsMedlem siden: 19/07/2010 11:24:22
Innlegg: 8
Offline

Ok - da skal jeg sette meg bedre inn i sakene her. Trodde jeg måtte forholde meg til en eksisterende lokalitet...

John
TVAMedlem siden: 21/03/2009 07:15:45
Innlegg: 8
Offline

Har kjapt sett over ØF-lokaliteter på BMS`en og ser noen klare mangler. Her kommer noen Østfold-lokaliteter som bør være med JLA (bruker dette forumet istedet for mld privat, så kan andre se hva du/dere allerede har fått melding om, samt komme med tillegg). Hva som kan fjernes er en smakssak, men prøver meg med noen som ikke sier meg noe (så får andre heller komme med innvendinger.

Mangler:
Skipstadkilen - Hvaler
Viker Havn - Hvaler
Vikerkilen - Hvaler
Vikertangen - Hvaler
Håbu - Hvaler
Håbutangen - Hvaler
Øra - Fredrikstad
Ørmen bro - Fredrikstad
Kjennetjern - Fredrikstad
Auberghølen - Råde
Arneberghølen - Råde
Skinnerflo - Råde
Rørfjell - Råde
Krokstadfjorden - Råde
Tombsletta - Råde
Tomb - Råde
Saltholmen - Råde
Kurefjorden - Rygge
Brentetangen - Rygge
Tista - Halden
20 nye lokaliteter.

Disse kan vel fjernes: Alm i Øreveien, Andedammene, Asak skole, Askim stasjon, Bardus, Bingedammen, Birkeland, Bjerve, Bjetarberget, Bjerringløkka, Bjørkelund v Bossumvn, Bredholt søndre, Brønnerødveien, Båthusteatret, Dam v for Bråte, Dam ved parkeringsplassen, Dikeveien, Elingårdsskogen (dobbeltreg), Fivulstad (dobbeltreg), Fjell bru (dobbeltreg), Fredheim (dobbeltreg), Fredrikstad stadion (sorry PAJ, kunne ikke dy meg ), Frønessjøen (dobbeltreg), Gamlebyen (dobbeltreg) og mange fler etter hvert..............

TVA

This message was edited 1 time. Last update was at 29/10/2011 08:59:23

ELDMedlem siden: 23/03/2009 22:43:02
Innlegg: 7
Offline

er det noe progresjon på å oppdatere tilgjengelige lokaliteter i BMS?

Hilsen Espen
JLAMedlem siden: 17/03/2009 15:47:27
Innlegg: 57
Offline

Det kommer ikke til å oppdateres lokaliteter i dagens versjon av BMS. Forandringen (forbedringen) kommer med den nye appen Bird Alarm.

Hilsen Jonas
 
Forumoversikt » BMS og Bird Alarm
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team