[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Nye taksonomiske anbefalinger fra AERC TAC  XML
Forumoversikt » Kryssing
Forfatter Innlegg
taoMedlem siden: 20/03/2009 22:23:17
Innlegg: 52
Offline

Hei

AERC TAC vil offentliggjøre en ny rapport på nyåret. Her presenteres flere endringer. Av størst interesse for leserne av dette forum er gjerne at asiasvartstrupe Saxicola maurus gis artsstatus. Utover dette er det flere endringer i nomenklatur, vitenskapelige navn og systematisk rekkefølge.

Alle endringene som har betydning for Norgeslisten er implementert i siste oppdatering på NSKFs nettsider. Norgeslisten er også oppdatert med nye arter og underarter som er godkjent siden forrige oppdatering, samt med antall funn frem til og med 2009. For full oversikt over endringer se her:

http://www.birdlife.no/organisasjonen/nskf/norgeslisten.php

God jul!

Tor A. Olsen
ØHAMedlem siden: 05/03/2009 22:45:53
Innlegg: 62
Offline

Flott at du holder oss oppdatert via forumet Tor Audun!

Julegaven/sofakrysset asiasvartstrupe er nå også tilgjengeliggjort på FO-sidene så da er det fritt fram for de heldige å oppdatere krysselistene sine.

Øyvind
taoMedlem siden: 20/03/2009 22:23:17
Innlegg: 52
Offline

Anbefalingene fra AERC TAC er nå publisert online:

http://aerc.eu/tac.html

Det vil også bli lagt ut et lite skriv på NOFs nettsider om ikke lenge.

Ellers ser jeg at det er en lang rekke arter som er mulig å krysse på norgeslisten selv om de kun er påtruffet i kat D og E her i landet. Disse burde vel vært fjernet, ref. gjeldene krysseregler her på FO? Amerikagråmåke er for øvrige også tatt ut av den offisielle norgeslisten.

mvh

Tor A. Olsen
ØHAMedlem siden: 05/03/2009 22:45:53
Innlegg: 62
Offline

tao wrote:

Ellers ser jeg at det er en lang rekke arter som er mulig å krysse på norgeslisten selv om de kun er påtruffet i kat D og E her i landet. Disse burde vel vært fjernet, ref. gjeldene krysseregler her på FO?


Det er forsåvidt korrekt det du skriver at D- og E-artene er tilgjengelige og kan krysses, MEN disse blir automatisk underkjent og skjult fra de offisielle listene. Det er kun de som eier listene som ser disse kryssene og de vil da være markert som underkjent.

Mvh
Øyvind
JHMMedlem siden: 24/03/2009 20:46:45
Innlegg: 3
Offline

Hei!
Er det noen som vet (evt. kan bekrefte) noe om den amerikanske underarten av småspove Numenius (phaeopus) hudsonicus har fått artsstatus?
Har hørt noen rykter, men har ikke funnet noe på nettet. Ser imidlertid på denne hjemmesiden http://www.scilly-birding.co.uk/category/finders-reports-rarity-descriptions-and-id-articles/ at andre har hørt det samme.

GSAMedlem siden: 16/04/2009 19:50:49
Innlegg: 53
Offline

Hei,

Det er ikke enkelt svar på spørsmålet du stiller. Det finnes ikke noen internasjonal organisasjon som har myndighet til å avgjøre hva som skal gjelde som egne arter. Noen autoriteter regner hudsonicus som en egen art, andre gjør det ikke.

BOURC har nettopp gitt den artsstataus, se http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1474-919X.2011.01155.x/pdf, og det er naturlig nok de som blir fulgt på Scilly. Men AERC TAC 2011, som NSKF følger (med unntak for svartkråke og brunsisik), har det ikke. Heller ikke Birdlife International.

Hvis man skal spekulere, så kan det vel synes rimelig at også AERC TAC vil endre oppfatning etter hvert, men det er vanskelig for oss legfolk å vurdere kvaliteten på den forskningen som ligger til grunn for de standpunktene som bli inntatt.
 
Forumoversikt » Kryssing
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team