[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Mulig Totoppskarv??  XML
Forumoversikt » Identifikasjon
Forfatter Innlegg
lioddenMedlem siden: 30/09/2013 11:41:14
Innlegg: 1
Offline

Hei

Jeg har vært på fotoekspedisjon på Svalbard, og fotograferte tilfeldigvis en skarv som fløy over båten 15 september i utløpet av Isfjorden. Skarven fløy i retning nord. Jeg er mer fotograf enn ornitolog så det gikk noen sekunder før det slo meg at dette kunne være en sjeldenhet. Jeg ønsker derfor innspill på hvilken art det kan være. Toppskarv / Storskarv / Totoppskarv.

NB: jeg fotograferte med lang lukkertid (panorering) da skarven fløy forbi, så skarpheten på hodet er ikke helt topp, men håper det er nok til å se hva det kan være..

Mvh
Ole Jørgen Liodden

eigMedlem siden: 22/04/2009 21:37:18
Innlegg: 19
Offline

Spennende fugl der jeg synes en god del peker i retning totopp. For eksempel, det kraftige gule huden ved nebb-basis, samtidig som det er lite utbredt, den klassiske knekken på halsen, og lyst bryst mot mørk mage. Lokaliteten gir jo også god grunn til grundig saumfaring av slike fugler som er så grundig på avveie (nærmeste hekkeplass av storskarv er vel nord-norge evt vest-grønland).

Etter å ha studert bilder og lest litt på nettet har jeg vel kommet frem til at jeg dog heller i retning av storskarv på denne fuglen. Litt vanskelig å se de kritiske detaljene i den bare huden ved nebbet pga bildekvaliten og vinkelen fra fuglen, men lengden på nakken og tilsynelatende litt for mye lys bar hud både i forkant og bakkant av det gule gjør at jeg holder en knapp på storskarv. Men 100% er jeg faktisk ikke på denne fuglen, selv om jeg helt ærlig trolig ikke hadde reagert all verden om jeg hadde sett denne fuglen på fastlandet....

Mvh
EirikG
 
Forumoversikt » Identifikasjon
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team