[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Bird Alarm-what`s the point  XML
Forumoversikt » Feltornitologene.no
Forfatter Innlegg
thhMedlem siden: 22/03/2009 21:04:48
Innlegg: 10
Offline

Hei!

Vil med dette bare oppfordre medlemmene i FO og som er tilknyttet Bird Alarm å være LITT mer aktive og ansvarsbevisste med å legge ut meldinger på systemet.

Personlig synes jeg det hele er blitt så godt som bortkastet når man får vite om observasjoner tidligere på AO enn på BA
Eksempler er forskjellige gulbeinmåker på sv-landet den siste tiden. Mulig at ingen av oppdagerne er medlemmer av FO/BA, men jeg nekter å tro at ingen BA-medlemmer får høre "rykter" om obsene tidligere på dagen og kan videreformidle info via BA.

Generelt virker det som at det hersker en veldig høy terskel for å bry seg med å sende ut meldinger. Jeg mener at det MÅ ikke en svartstrupejernspurv el. til for å ta opp mobilen! Mange arter er f.eks sjeldne lokalt, på årstiden osv. og mange ville nok også sette pris på slik info. Ulike hvitmåker, rossicus sædgjess, praktærfugl, dvergmåke osv. er eksempler på slike den siste tiden.

Er vi blitt for blasserte? Neste gang kan det være nettopp DU som uvitende kjører forbi en godbit, og ser et flott bilde av den på AO sent samme kveld!

Så folkens; La meldingene strømme på!!

Hilsen
Thomas.
JLAMedlem siden: 17/03/2009 15:47:27
Innlegg: 57
Offline

Lett å være enig med deg, Thomas. Det skal være en lav terskel for å legge ut meldinger, og det er helt klart MANGE observasjoner som burde funnet veien til Bird Alarm i stedet for å dukke opp på artsobservasjoner et stykke ut på kvelden...

Tar gjerne imot flere innspill på dette. De som velger å motta meldinger fra våre naboland ser at det er en helt annen terskel for å legge ut meldinger der. Nordicstation har faktisk kontaktet styret i FO flere ganger for å forsikre seg om at systemet faktisk fungerer, siden det ikke legges ut meldinger...

Jeg vil bare oppfordre til å heller legge ute en melding for mye enn for lite.

Jonas
GSBMedlem siden: 06/09/2009 14:04:20
Innlegg: 1
Offline

Hei! Jeg ser nå at meldingene mine på gårsdagens gulbeinmåke og dagens niland i farsund ikke har nådd ut til birdalarm. Jeg sendte dem ut på det gamle systemet (BMS) det funka greit sist jeg prøvde det (ca ei uke siden). Er bare å beklage dette, ingen som prøver å holde noe skjult her. Neste gang så ringer jeg noen med smarttelefon som kan sende observasjonene videre. OK? mvh GBI
SRIMedlem siden: 22/10/2009 12:41:49
Innlegg: 6
Offline

Jeg senket min egen terskel i dag med å sende ut melding om varsler i Akershus

Er ikke det på tide at den gamle BMS er stengt ned? Det er litt håpeløst at vi har 2 forskjellige systemer i Norge som ikke snakke med hverandre (ref. gulbeinmåke til Geir).

Simon
[WWW]
JLAMedlem siden: 17/03/2009 15:47:27
Innlegg: 57
Offline

Bra, Simon! Det skal ikke være noe i veien for å legge ut f.eks. arter som varsler. Hvis man ikke ønsker meldinger på enkelte arter er det ganske enkelt å gå inn å filtrere bort disse.

Når det gjelder BMS så skulle dette egentlig bli lagt ned 1. desember(?), så det lever nå på overtid. Det har fungert helt frem til nylig at meldinger som er blitt lagt ut på BMS er blitt automatisk videresendt til Bird Alarm, men det funker tydeligvis ikke lenger. En ny oppdatert versjon av Bird Alarm ventes i midten av februar, så jeg vil tro at det innebærer slutten for BMS.

Jonas
TEHMedlem siden: 18/08/2009 22:08:17
Innlegg: 8
Offline

Hei,

Er enig i at observasjoner skal ut fortest mulig. Et problem (noen steder) her på Sørlandet, er at svært få av de mest aktive feltornitologene har bombevarsler. Jeg har sendt ut noen kaspimåker fra Mandal, men gulbeinmåkene fra byen har jeg selv fått rede på i seineste lagget i år. Disse har da også blitt sikkert artsbestemt i ettertid, en av dem en dag eller to etter observasjonen. Glentene har jeg også fått melding om såpass seint at det ikke var noe å hente på å legge dem ut (kvelden var i ferd med å falle på).

Grunnen til at ikke alt kommer ut er todelt:

1. Mange av fuglene, ikke minst gulbeinmåkene, har blitt sikkert artsbestemt i ettertid og ikke blitt gjenfunnet. Mange har også en høy terskel for å melde fra om usikre observasjoner.

2. Svært få av de aktive fuglekikkerne har bombevarsler (i Mandal).

Mvh,
Tor Egil
 
Forumoversikt » Feltornitologene.no
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team