[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Band App  XML
Forumoversikt » BMS og Bird Alarm
Forfatter Innlegg
saggabottMedlem siden: 14/09/2009 07:50:18
Innlegg: 3
Bosted: Sandnes
Offline

Jeg lurer om Band App, som er brukt på flere lokasjoner komme til å signalesere døden av Bird Alarm? Band App var godt brukt på Utsira i Bombeuka og med opprettelse av Jæren området vurdere jeg ikke å forneye Bird Alarm.

Band App'en er greit og enkelt å bruke og er gratis....
vbuMedlem siden: 06/03/2009 15:31:39
Innlegg: 101
Offline

Band app er blitt populært og er definitivt en utfordrer til Bird Alarm. At det er gratis gjør det helt klart interessant for mange. Jeg oppfatter band som et tilbakeskritt og er litt overrasket over at folk vender ryggen til BA. Dersom det skal florere av lokale systemer må man være tilkoblet en haug med ulike systemer for å få informasjon ut over eget lokalområde. Det vil være uaktuelt for de fleste å koble seg på 20-30 band og derved er det en innsnevring i forhold til BA. Lokale band vil også virke ekskluderende. Du kan være på tur et sted og ikke få beskjed om en sjeldenhet fordi du ikke er tilkoblet det lokale systemet. Med BA har man et system som dekker hele landet og som er svært fleksibelt og kan skreddersys for hver enkelt. I tillegg kan man følge med på hva som skjer i nabolandene og få aktuelle meldinger når man er på tur i Sverige, Danmark og Finland. Selv fikk jeg svartbrynalbatross i DK i sommer takket være BA. BA koster noen hundre kroner i året, men jeg mener man får god valuta for pengene.

Håper folk tenker seg om og ser at Bird Alarm faktisk er det ene systemet som forener landet og som gir det klart beste og mest fleksible systemet for de som synes det er interessant å få beskjed om sjeldne fugler. Litt rart å gå baklengs inn i fremtiden vel? ?

Mvh
Vegard Bunes

This message was edited 1 time. Last update was at 10/10/2015 23:13:06

JLAMedlem siden: 17/03/2009 15:47:27
Innlegg: 57
Offline

Jeg tok i bruk Band (i likhet med mange andre) da jeg var på Utsira i Bombeuka, og det er ingen tvil om at appenmed Bombevarsel for Utsira fungerte utmerket til formidling ute på øya. Etter at jeg reiste hjem fra Utsira ser jeg ikke det samme behovet for å vite om jorduglenes og myrhaukenes bevegelser på øya til en hver tid, og har derfor skrudd av varslene.

I utgangspunktet ser jeg på lokale bombevarsler på Band som et supplement til Bird Alarm, da det fungerer fint som en informasjonskanal om fugler som ikke er direkte sjeldne, om hvor man kan treffes på kvelden for logg, om hvor man kan få kjøpt reker osv. I det hele tatt flere ting som I-meldingene i det gamle Bombevarslersystemet på SMS ble brukt til.

Jeg deler imidlertid også bekymringen om at et økende antall lokale Band kan gi tøffe kår for nåværende Bird Alarm. Jeg håper selvsagt ikke det, men det kan virke som at et økende antall synes at oppdateringer på lokale Band i kombinasjon av Artsobservasjoner er "bra nok" til at man ikke gidder å bruker noen hundrelapper på Bird Alarm...

Jonas Langbråten
 
Forumoversikt » BMS og Bird Alarm
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team