[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Dementi av BV-melding  XML
Forumoversikt » Forening
Forfatter Innlegg
JLUMedlem siden: 31/03/2009 18:19:00
Innlegg: 27
Offline

Hei

Etter dagens melding fra TAO, som er NSKF sekretær, angående storlire, så tar jeg ikke sjansen på å sende inn dagens utmeldte elvesanger fra Stange. Jeg gidder ikke få tilbakemelding fra NSKF at det mest sannsynlig var en symaskin vi hørte.

mvh

JLU

This message was edited 1 time. Last update was at 04/06/2009 07:22:38

taoMedlem siden: 20/03/2009 22:23:17
Innlegg: 52
Offline

Hei

En elvesanger i Hedmark i juni er jo helt etter funnmønsteret i Norge. Det er nok betydelig flere av de ute i felten enn symaskiner så det bør være en smal sak å få den godkjent Jon Kjenner jeg deg rett så er den vel behørig dokumentert også.

Ang. melding så beklager jeg at min humor ikke slo an. Mitt medlemskap i FO/BV er høyst personlig og ikke tilknyttet noen av mine mer offisielle verv. Ser likevel at jeg burde ha tenkt lenger og holdt meldingen for meg selv. Håper denne unnskyldingen kan aksepteres. For ytterligere forklaring/begrunnelse så ikke nøl med å ringe eller sende meg en mail. Det er ikke noen grunn til å kontakte styret i FO om denne saken siden de ikke har hatt noe med dette å gjøre, ei heller å lage noen lang føljetong ut av dette her på forumet.

mvh

TAO
EWEMedlem siden: 22/03/2009 16:22:57
Innlegg: 62
Offline

Tror de fleste reagerte som TAO når meldingen kom, og jeg vil med dette oppfordre alle medlemmer til ikke å legge ut meldinger fra artobservasjoner som virker svært usirke.
En storlire på Jæren i nordvest kuling i begynnelsen av juni er vel like sannsynlig som.....ja dere vet.

Jeg for min del synes TAO sin melding var helt ok, litt latter forlenger livet, men det skal selvsagt ikke virke krenkende. I dette tilfellet er vel observatøren ikke BV medlem, men bør muligens kontaktes for å oppfordre til forsiktighet på utleggelse av observasjoner.
Det har desverre også tidligere vært lagt ut mange feilobservasjoner på bla fugler.net av samme observatør.
Regner med denne delen av forumet er forbeholdt BV medlemmer?

EGIL WEEN
ØHAMedlem siden: 05/03/2009 22:45:53
Innlegg: 62
Offline

EWE wrote:Regner med denne delen av forumet er forbeholdt BV medlemmer?


For å oppklare litt rundt tilganger for BV-medlemmer vs registrerte brukere på feltornitologene.no:

Forumet er åpent for alle å lese. For å kunne skrive innlegg må en være registrert som bruker og være pålogget. BV-medlemmer gis per idag ingen eksklusive tilganger til deler av forumet - eller andre deler av feltornitologene.no for den del. For sistnevnte vil det komme endringer ved at tilgang til BV-relatert informasjon vil bli forbeholdt BV-medlemmer på egne sider av løsningen. Dette er bestemt, men ennå ikke laget. Hvorvidt deler av forumet skal forbeholdes BV-medlemmene er så langt ikke vært gjenstand for diskusjon.

Øyvind
FKRMedlem siden: 21/03/2009 06:01:24
Innlegg: 2
Offline

Dette var nok ikke tao sin mest gjennomtenkte melding på BV, nei. Likeså tabbe at en ivrig fuglekikker nå også har blitt driti ut på FO-forum. Ikke rart vi er et begrensa antall skådere. Var det nå vi skulle igang med "verve en venn"-aksjonen..

FKR
HEGMedlem siden: 20/03/2009 20:03:35
Innlegg: 9
Offline

Hei alle sammen!

Jeg føler ikke jeg trenger å beklage meg eller å snakke noe særlig rundt at jeg la ut storlire-meldingen ut på BVen, men kan jo se i ettertid at det ikke er så sannsynlig med en lire av denne kaliber lurende rundt på denne årstiden. Jeg hadde heller aldri hørt om navnet på observatøren før, og har ingen erfaring med om dette var et navn man kunne stole på.

Men for å få en saklig debatt ut av dette: -Jeg mener at til en viss grad kan man kan legge ut slike meldinger om det ikke er åpenbart feil/lite troverdig (ja, jeg kunne vel tenkt meg litt om i dette tilfelle). Men er det ikke bedre med en melding for mange enn ikke noe melding i det hele tatt? Hvis det nå skulle være sant at en beringsnipe skulle sitte på revtangen, så kunne jeg tenkt meg å høre om det. Uansett om det er fra en skåder jeg ikke har hørt om før. Det er jo flere som skåder uten å ha tilknytning til BVen...

Mvh.
Håvard
JLUMedlem siden: 31/03/2009 18:19:00
Innlegg: 27
Offline

Hei

Støtter Håvard fullt ut. Vi må kunne legge ut meldinger vi sjøl ikke nødvendigvis går gode for. Etter det jeg kan skjønne så er det da riktigere å bruke I/XX/.. formatet. X/HE/.. er for observasjoner du har nærmere kunnskap om fra Hedmark... Skulle du være så uheldig å observere noe på Lista bør du bytte ut HE med VA - viss ikke kommer Borhaug nissen og tar deg

Det bør vel også legges til at det i en I/XX/.. melding bør f.eks. sies: "Blåkinnbieter på Hamar iflg artsobservasjoner"

Jon

This message was edited 2 times. Last update was at 03/06/2009 14:26:29

havlireMedlem siden: 04/04/2009 19:09:52
Innlegg: 60
Offline

Noen ganger er det nødvendig med et hint til dem som ser flere rariteter enn vanlig forekommende fugler. Jeg er ikke medlem av BV og har således ikke sett TAO sin melding, men er vel tilbøyelig til å la ytringsfriheten seire og mene at såpass får en tåle i dette tilfellet.

Det som er mer problematisk, er at et NSKF-medlem kommer med en ytring på denne måten om en observasjon. For meg dreier dette seg mer om hva man kan og ikke kan tillate seg når man sitter i en komite som skal bedømme (ikke forhåndsdømme) andres observasjoner. Jeg hadde helst sett at det var vanntette skott mellom en forening som FeltOrnitologen og en komité som NSKF, av flere grunner som er ganske åpenbare uten at jeg har tenkt å gå nærmere inn på det.

Mvh,

Alf Tore Mjøs
JRGMedlem siden: 21/03/2009 17:39:28
Innlegg: 24
Offline

Jeg var en av de som ikke så humoren i meldingen fra Tor. Vi var flere som gjorde store øyne da den kom ut. Tar jeg ikke helt feil hadde Sverige en lignende sak nettopp, med Nils Kjellén i Tors rolle. Han ble utestengt fra systemet der borte, til tross for å beklaget seg i offentlighet. Jeg fant igjen hans beklagelse på internett:
www.club300.se/files/docArchive/Ursäkt_till_Johan_Myhrer.doc

Nå tror ikke jeg at represalier er tingen for oss, men vi har godt av å komme oss ned fra vår høye hest en gang i mellom. Og tro det eller ei, det gjelder meg selv også...

Det er for øvrig interessant å se skråsikkerheten som oppstår når "ting" faller utenfor "det akseptable funnmønsteret". Jeg skulle gjerne ha sett litt større objektivitet rundt slike situasjoner. Vel er det sunt med skepsis, men å dømme det ut på sannsynlighet blir for drøyt. Lure meg på om det ikke (fortsatt?) er to godkjente juni-funn av storlire fra Møre og Romsdal, ett fra Ona og ett fra Male. Noe senere funn, og begge uten objektiv dokumentasjon, men likevel godkjente. Jeg klandrer ikke under noen omstendighet Håvard E. for å ha lagt ut denne observasjonen, av slike grunner.

Jeg ser for øvrig grunnene som Alf Tore nevner, men synes nå det er viktig at kompetansen som NSKF-medlemmene besitter, kommer ut til folket. Komiteen er tross alt regelmessig besatt av kompetente og ivrige feltornitologer. Det er jo bare å la seg imponere over innsatsen som Tor og andre i NSKF legger for dagen, bare se på bidragene på disse sidene. OK med hint, men det er måten hintene kommer ut til enkeltpersoner som er avgjørende, jf Fredriks kommentar.

Hilsen Jørn

This message was edited 3 times. Last update was at 04/06/2009 19:00:44

 
Forumoversikt » Forening
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team