[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Lydbruk i fotoøyemed  XML
Forumoversikt » Generelt
Forfatter Innlegg
havlireMedlem siden: 04/04/2009 19:09:52
Innlegg: 60
Offline

Bare et lite sitat fra deg Alf Tore sakset fra en annen diskusjon ang. ringmerking på disse sidene:

Utsagn om at man bør kontakte finneren for å "be om lov" synes jeg er en underlig eietrang. Er de fuglene jeg oppdager mer "mine fugler" enn "andres fugler"?


-En diskusjon som handler om hvor vidt det er OK å fange inn en sub(raritet) for ringmerking, vel å merke et individ som sitter på en tilfeldig plass og ikke inngår i noen form for fast virksomhet. Knappest en relevant sammenligning.

Det vi snakker om her er jo ikke rapportering av fugler som jeg selv ikke har sett. Men når jeg ser en fugl med mine egne øyne (eller hører den med mine egne ører) så er jo dette "min" observasjon. Kan vi klare å bli enige om det?


-Vi kan godt bli enige om at du har sett fuglen. Hvor vidt det er "din" observasjon i krediteringssammenheng er en helt annen sak. Hvis du driver stasjonen og er ansvarlig for fangsten, er det definitivt din observasjon. Hvis du kommer til som nr. 9 etter å ha blitt varslet om en innfanget raritet, ville du aldri blitt kreditert funnet f.eks. i en NSKF-rapport, og det er følgelig heller ikke "din" observasjon selv om du kan krysse /årkrysse/kommunekrysse den alt du orker.

Men så kan vi jo snu litt på spørsmålet og spørre om du som privatperson bør respektere at Stavanger Museum bruker store summer på å drive Revtangen OS, og at vi har egne bestemmelser om hvilke kanaler ringmerkingsresultater skal presenteres i. DU mener åpenbart at det er din soleklare rett å skumme fløten, og ignorere våre ønsker. JEG mener du bør respektere våre "retningslinjer" når du befinner deg på privat grunn innenfor rammene av en etablert virksomhet.

Jeg har imidlertid ingen juridiske virkemidler til å tvinge deg. Hvis du mener det er mer viktig å rapportere absolutt alt du måtte få øye på i ditt eget navn enn å respektere våre investeringer på Revtangen OS, så tråkker du oss på tærne. Så får du selv bestemme om du mener det er verdt det.

Denne diskusjonen har for lengst begynt å gå i ring, og jeg avslutter her og nå.

Alf Tore
taoMedlem siden: 20/03/2009 22:23:17
Innlegg: 52
Offline

Sitatet var som sagt fra en annen diskusjon, men viser at vi begge to er enige i at ingen eier fuglene. Vi er også skjønt enige om at Revtangen OS juridisk sett ikke kan nekte folk uten en formell tilknytning til stasjonen eller Stavanger museum å rapportere fugler de har observert i forbindelse med fangst. Da ser heller ikke jeg noen grunn til å fortsette denne diskusjonen.

For ordens skyld kan jeg opplyse om at jeg i kveld har sendt en forespørsel til NOF sentralt om at de i samarbeid med Artsdatabanken prioriterer å få fikset opp i krediteringen i Artskart. Forhåpentligvis er dette ingen stor tekninsk utfordring slik at Revtangen OS igjen kan begynne å rapportere sine mange spennende og verdifulle registreringer i artsobs. Jeg kommer tilbake med svaret på denne så snart jeg mottar det.

mvh

TAO

This message was edited 1 time. Last update was at 03/05/2010 21:58:47

vbuMedlem siden: 06/03/2009 15:31:39
Innlegg: 101
Offline

Men så kan vi jo snu litt på spørsmålet og spørre om du som privatperson bør respektere at Stavanger Museum bruker store summer på å drive Revtangen OS, og at vi har egne bestemmelser om hvilke kanaler ringmerkingsresultater skal presenteres i.

Jeg synes det er ganske utrolig at du fortsetter å male på denne regla. Det er vel ingen i denne debatten som har vært uenige i dette poenget. Men å sidestille dette med det at noen legger ut noen ytterst få observasjoner fra Revtangen OS på nett er jo helt søkt. Det blir rett og slett fordummende dersom man ikke klarer å skille mellom disse to tingene. Det blir like søkt som om du leser en reportasje om et forskningsprosjekt i en avis og deretter anklager avisa for å ha stjålet datamaterialet.

Dette er etter min mening en konflikt Stavanger Museum / Revtangen OS burde hevet seg over, men det ligger tydeligvis en så sterk agenda bak at man bruker alle tenkelige og utenkelige midler. Jeg håper Stavanger Museum og Artsdatabanken blir enige etter hvert, men la nå folk i mellomtiden få en positiv opplevelse på Revtangen OS fremfor å forsure fuglemiljøet på Jæren. Det tror jeg dere hadde vært tjent med.

Mvh,
Vegard
TEHMedlem siden: 18/08/2009 22:08:17
Innlegg: 8
Offline

Trist at denne diskusjonen til slutt handlet om ringmerking på Revtangen. Ser ut til at angrepet på blant annet ringmerking ble vellykket. Fokus ble tatt vekk fra overdreven bruk av lyd under fotografering. Håper likevel diskusjonen har gitt oss noen vekkere, mange støtter Martins anliggende om at lyd ikke skal brukes i enkelte situasjoner. Det er betenkelig hvis man slutter å legge ut gode arter av frykt for forstyrrelsene det medfører.

PERLERHERMedlem siden: 18/07/2010 15:11:57
Innlegg: 1
Offline

[Usaklig innlegg - fjernet av moderator.]

Per Ler

This message was edited 2 times. Last update was at 20/07/2010 07:10:26

taoMedlem siden: 20/03/2009 22:23:17
Innlegg: 52
Offline

Vel, hvis du ikke tør å skrive navnet ditt engang så er ikke dine meninger mye verdt.

TAO aka Tor A. Olsen
MDAMedlem siden: 15/06/2009 17:28:30
Innlegg: 15
Offline

Enig med Tor Audun. Innholdet bør være saklig og med fullt navn til den som skriver innlegget.
Forøvrig så har jeg vært i kontakt med Morten Kersbergen og vi har skværet dette opp angående problemet med bruk av lyd under fotografering. Sånt sett tror jeg at tingene vil rette seg opp med tiden og folk blir flinkere å ta mere hensyn til fuglene.

Martin Dagsland
 
Forumoversikt » Generelt
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team