[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Rørdrum?  XML
Forumoversikt » Identifikasjon
Forfatter Innlegg
JLAMedlem siden: 17/03/2009 15:47:27
Innlegg: 57
Offline

Et par spennende bilder fra Oppland:

http://www.artsobservasjoner.no/artportalen/gallery/Image.aspx?rappsyst=0&obsID=6062586&imageID=100825


Jonas
JLUMedlem siden: 31/03/2009 18:19:00
Innlegg: 27
Offline

Her var det stille...

Jeg kastet meg tidlig ut på denne å mente at det heller var ei gråhegre - som jeg skriver på artsobservasjoner:
Det er vel ei gråhegre. Nebblengde og ikke minst forholdet mellom fuglens lengde og vingespennet. Tror også vi muligens ville ha sett tverrebånda på vingene.


Det kommer så et par kommentarer på at det ser bra ut for rørdrum. Den siste fra Christoffer Mikalsen mener at beinlengde helt klart ekskluderer gråhegre.

Jeg har kikka litt på nettet og har ingen problemer med å finne gråhegrer med så tilsynelatende så korte bein på lignende bilder.

Siste kommentar er fra JHM og han mener bestemt at fuglen er ei gråhegre.

Sjøl er jeg ikke helt sikker, Om det er ei gråhegre - burde vi ikke da sett mer krøll på halsen? Eller flyr den kanskje med hodet litt hevet slik at ting blir litt rart?

Jon
HENKENMedlem siden: 22/03/2009 08:48:47
Innlegg: 10
Bosted: Sandefjord
Offline

Ja, det er ei Gråhegre, som du greit oppsummerer selv i din første post.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/09/2009 16:03:02

RØDMedlem siden: 22/03/2009 17:56:42
Innlegg: 1
Offline

Siden det er jeg som har tatt blidene kan jeg beskrive min opplevelse. Satt i bilen langs en seterveg og så på en myrhauk som var i området. Så en stor fugl nærme seg mot bilen/meg ,tenkte både våk (vingene,da det var både mus/fjellvåk i området), og hegre på en gang og synes at vingene var noe brune. Rakk deretter og hoppe ut av bilen og ta de bildene som vises og da desverre rett over meg .Etterpåklokskap burde jeg snudd bilen og kjørt etter for muligens fått tatt bilder fra siden.
Ellers har jeg tenkt hvorfor jeg reagerte på fugelen da jeg har "nok" bilder av gråhegre .
Hadde tenkt at det var det ,men ble oppfordret til å legge ut bildene noe ikke jeg hadde tenkt på da jeg ønsket bedre dok/bilder. Det er nok delte meninger om bildene derfor kommer jeg trolig på å slette observasjonen og heller legge ut bildene på vår hj.side www.oppland-ornitologene.org noe som det sikkert ender med.
Om det var en rørdrum så er ikke det en fugl som bare dukker opp her og der da den er god til å gjemme seg, har derfor ikke sett noen obs. av denne art på dette tidsrom ifra midtsverige eller Norge, men uansett hva det var hadde den stø kurs sørover.
Regner med ellers at det skal være rom for å legge ut bilder av slike obs. så det kan diskuteres, for jeg regner med at det er mange som meg som følger med på bilder ifra inn og utland og drar lærdom av det.

RØD
HEGMedlem siden: 20/03/2009 20:03:35
Innlegg: 9
Offline

Jeg må ærlig innrømme at jeg med en gang jeg så bildene tenkte jeg rørdrum, og ettersom jeg forstår det er det flere som har både tenkt seg om en og to ganger etter å ha sett bildene dine. Det virker som om det til slutt ble bred enighet om at dette var en gråhegre, og kanskje må en bare la denne gå som en gråhegre, ettersom du selv også sier at man gjerne skulle hatt bedre bilder fra f.eks siden.

Poenget mitt er at jeg syntes det er spennende og flott at folk legger ut bilder med observasjoner de er usikre på, og jeg tror vi alle syntes det er spennende med en diskusjon. Det er det dette forumet er laget for. Dette er det absolutt rom for!

Vi er godt inne i september, snart er gulbrynsangerne og banker på døra. Ønsker alle en kjempehøst!
 
Forumoversikt » Identifikasjon
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team