[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Kryssbar snøgås i Sverige  XML
Forumoversikt » Kryssing
Forfatter Innlegg
JLAMedlem siden: 17/03/2009 15:47:27
Innlegg: 57
Offline

http://club300.se/News/Default.aspx?nID=933

"Enligt tillförlitliga källor kommer den snögås som hållit till i Umeå att godkännas som spontan och därmed bli landets första kryssbara snögås!
Anledningen till att just denna individ kommer att passera nålsögat är att den är ringmärkt och att man därmed har kunnat kontrollera ursprunget..."
MDAMedlem siden: 15/06/2009 17:28:30
Innlegg: 15
Offline

Kan være interessant å nevne et stykke som stod i Road Runner nr.4 i 2009. En snøgås som ble sett i Sverige 8/9-2009, hadde en gul fotring med koden CA8.
Den 13/9-2008 ble en flokk på 4 ind. av snøgås observert i Skeiebukta, Klepp, Rogaland. Observatøren var Geir Kristensen og medobs. Martin Dagsland. Samtlige gjess bar gule fotringer,men kun tre av dem ble avleste. Den ene hadde koden CA8. Dem rastet der i en time før de trakk nordover.
Siden 2007 var det 3-5 snøgjess som oversomret april-august i Orrevannet, Klepp. Her var det fire ringer avleste (gule) og et par gjorde hekkeforsøk hvert år 2007-09 i orrevannet uten at det kom noen unger. Paret er på plass igjen i år, men den ene fuglen har en halv fot (der metallringen mangler). Totalt ble det avleste 7 ringer. Samtlige kommer fra Tyskland der de fleste overvintrer der.

Hvordan er det med snøgås her i Norge med tanke på som C-art?? Jeg har ingen peiling, så jeg bare spør... Vet at snøgåsa fortsatt er å betrakte som D-art, selv om enkelte fugler stammer fra såkalte C-bestander på kontinentet. Niland f.eks. er jo i kategori -C, så hvorfor ikke snøgåsa?

Martin Dagsland
 
Forumoversikt » Kryssing
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team