[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Bildeopplasting betinger innlagt Norgesliste - gunstig eller ugunstig?  XML
Forumoversikt » Feltornitologene.no
Forfatter Innlegg
JRGMedlem siden: 21/03/2009 17:39:28
Innlegg: 24
Offline

Kjære nettsmurfere,
jeg skulle gjerne ha delt et par bilder med dere (av hvitkronespurv og tartarsanger), men er avskåret fra dette med reglene på denne siden:
"For å laste opp bilde av en NSKF-art må du på forhånd ha lagt inn arten i din norgesliste. I skjemaet for opplasting må du angi art fra en nedtrekksliste, og denne inneholder kun de NSKF-artene du har registrert som norgeskryss. Har du ikke lagt inn arten i din norgesliste går du hit for å gjøre det."

Gunstig eller ugunstig? Jeg mener det siste. Selv om dette er et utmerket redskap for å kunne kontrollere/overstyre at det bare ligger ute bilder av godkjente fugler, eller fugler som er i prosess til å bli godkjent av NSKF. Som jeg vet andre er tilhengere av. Dersom du altså er en ihuga innsender til LRSK/NSKF, men ikke ønsker offentlighetens lys over listene dine, er du sjakk matt.

Dette gjør FO veldig "skolerett", men akk så treg på nyhetsfronten - da hvitkronespurv mangler på alles lister.

Hilsen Jørn
taoMedlem siden: 20/03/2009 22:23:17
Innlegg: 52
Offline

Det høres jo unektelig litt tungvidt ut at man må ha opprettet en norgesliste og krysset av den aktuelle arten for å kunne laste opp bilde. Men det har vel gjerne sammenheng med at alt på FO-sidene "henger sammen" rent teknisk?

Men for å omgå dette er det vel ikke verre enn å opprette en norgesliste med kun den ene aktuelle arten. Og så kan man gjerne slette listen igjen etterpå uten at bildet forsvinner hvis kryssereglene oppfattes uforholdsmessig problematiske?

Hvitkronespurven fra Ona ser da uansett ut til å tåle "offentlighetes lys" uten problemer, slik at den (i likhet med de tidligere 10 spontane funnene fra VP) kan vurderes av sjeldenhetskomiteen for innlemmelse i den offisielle funnoversikten.

mvh

Tor A. Olsen

This message was edited 1 time. Last update was at 04/10/2009 21:37:26

ØHAMedlem siden: 05/03/2009 22:45:53
Innlegg: 62
Offline

Jeg kan med en gang tilbakevise Jørns antakelser om årsaken til ulempene han opplever rundt muligheter for å laste opp bilder. Dette kommer utelukkende som en følge av at han ikke ønsker å legge inn sin norgesliste på FO-sidene, hvilket igjen setter grå hår i hodet på oss som prøver å utvikle disse sidene

Vi har altså valgt å knytte utvalget av arter ved opplasting av bilder opp mot krysselistene og dette er utelukkende gjort i et forsøk på å lette bruken av systemet. Hensikten er at dere skal slippe å lete etter arter dere ikke har sett, og da med all sannsynlighet heller ikke har noe bilde av. Det fungerer nok utmerket for de aller fleste som bruker sidene slik de er tiltenkt, hvilket forutsetter at en har opprettet en norgesliste på FO. Det er selvsagt ikke ønskelig at vi går glipp av bilder av det kaliberet som Jørn nå sitter på, men vi kan heller ikke forutse og ta høyde for alle uheldige sideeffekter det kan få ved at folk ikke bruker FO-sidene slik vi tror og håper at de vil gjøre.

Jørn har jo redegjort greit for hvorfor han ikke ønsker å ha sin norgesliste på FO tidligere, men da blir det som han opplever nå trøbbel når bilder skal lastes opp. Dvs du kan som Tor foreslår legge inn arten i norgeslisten din (som eneste art), laste opp bildet av den og deretter slette den fra norgeslisten din etterpå. Tungvint ja - men sikkert langt enklere enn å enes om felles krysseregler

This message was edited 1 time. Last update was at 08/10/2009 11:09:44

vbuMedlem siden: 06/03/2009 15:31:39
Innlegg: 101
Offline

Dersom man av en eller annen grunn ikke ønsker å legge ut en komplett Norgesliste kan man eventuelt kun legge ut den / de arten(e) man vil legge ut bilde av. F.eks kun tartarsanger og hvitkronespurv. Så lenge man holder seg under 100 arter på lista vil den heller ikke bli vist offentlig dersom det skulle være et poeng for noen.

Mvh,
Vegard
JRGMedlem siden: 21/03/2009 17:39:28
Innlegg: 24
Offline

Jeg velger å følge reglene på sidene her til punkt og prikke. Men hva med dem som har bilder av ubestemte fugler og (potensielle) hybrider, går vi glipp av ytterligere gode/lærerike diskusjon(smulighet)er med slike regler? For dem som har listene sine på sidene, mener jeg. Forbausende få diskusjoner får meg til å stusse.

Hilsen Jørn
 
Forumoversikt » Feltornitologene.no
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team