[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Svartstrupe og østlig svartstrupe  XML
Forumoversikt » Kryssing
Forfatter Innlegg
ESPENSCMedlem siden: 30/03/2009 18:43:24
Innlegg: 1
Offline

Jeg lurer på en ting når det gjelder krysselistene her på FO.
I Utlandslistene går det an å krysse av østlig svartstrupe men ikke på den Norske lista. Hva er grunnen til dette? Eller er det bare en feil?

Mvh
Espen S. Christensen
ØHAMedlem siden: 05/03/2009 22:45:53
Innlegg: 62
Offline

Dette er utslag av en generell problemstilling som kommer som en konsekvens av at Clements og AERC ikke bestandig er overens om hvilke taxa som skal ansees som fullverdige arter kontra underarter. Østlig svartstrupe/asiasvartstrupe er en av disse der Clements anerkjenner denne som egen art mens AERC har valgt å gi den status som underart. Den offisielle norske listen følger AERC, og det er kun denne du kan plukke fra for å lage din egen norgesliste. Den totale artsdatabasen baserer seg imidlertid på Clements og det er derfor du finner østlig svartstrupe her. At dette er oppleves forvirrende er forståelig.
PetterMedlem siden: 12/08/2009 10:25:25
Innlegg: 54
Bosted: Kristiansand
Offline

Svartstrupe og østlig svartstrupe slått sammen til en art i Clements oppdateringene i fra desember 2008, slik at østlig svartstrupe kan vel fjernes i fra utenlandsslistene.

mvh,
Petter
ØHAMedlem siden: 05/03/2009 22:45:53
Innlegg: 62
Offline

Ser man det ja. Hadde vi klart å holde tritt med alle oppdateringer på Clements ville vi sluppet unna rot og forvirring denne gangen. Vel, vi har stadig et håp om å komme taksonomisk ajour ila noen kommende vintermåneder Dere må imidlertid bare fortsette å gjøre oss (eller meg direkte) oppmerksom på feil dere gjerne skulle ha sett rettet på.
 
Forumoversikt » Kryssing
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team