[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Liten aktivitet på BV.  XML
Forumoversikt » Forening
Forfatter Innlegg
thhMedlem siden: 22/03/2009 21:04:48
Innlegg: 10
Offline

Hei.

Nå går fugleåret 2009 mot slutten, og vi er inne i en tradisjonelt rolig tid på sjeldenhetsfronten og BV. Men noen unntak er det alltid! Purpurhodeand, vannpiplerker og den heftige myrpipen på Lista nå er gode eksempler. Det jeg har merket meg derimot, er at oppfølgingen av enkelte funn har vært svært lite operativ. Kun en X-melding, og så tyst... Ingen info. eller oppdateringer om fuglenes oppførsel, forflytninger, om den er på plass eller har forsvunnet. Og dette på ganske tunge arter.

Selvfølgelig kan dette skyldes feil på Bv-systemet (ingen uvanlig hendelse), eller det kan skyldes at observatører og Bv-medlemmer ikke oppdaterer funnene (ser bla. på artsobs. at myrpipen var på plass i dag 19.12.09, men ingen xo på Bv).

Jeg undrer hva det skyldes? Som raritetsinterressert og Bv-medlem bosatt på Møre (et liiite stykke unna Jæren og Lista) er jeg faktisk avhengig av slik info. når jeg vurderer å dra på et drag. Og meningen med Bv var vel at en skulle unngå å ringe land og strand rundt for å forhøre seg om fugelens status? Og det er bla. pga. rask tilgang til slik info jeg er medlem.

Generelt synes jeg også medlemmer kan bli enda flinkere til å bruke systemet mer aktivt, ved å f.eks. sende ut flere L-arter. Kan være interessant for folk i nærheten som enten driver med års- eller lokalitetskryssing. Nå til dags virker det som om artsobservasjoner og "den gode gamle samtalen" er den "hotteste" info-kanalen, og da har vi plutselig reist flere år tilbake i tid...

Hilsen
Thomas.
vbuMedlem siden: 06/03/2009 15:31:39
Innlegg: 101
Offline

Hei,

Er generelt enig med Thomas. Synes terskelen for å legge ut meldinger bare blir større og større. Dette gjelder både XO meldinger og L meldinger av relativt uvanlige arter som tartarpiplerke, hvitmåker, svartstrupe m.m. Det er også et problem at svært mange fortsatt ikke får til å legge ut meldinger av ymse grunner.

Når det gjelder myrpiplerken på Lista ble den lagt ut like etter at den ble sikkert bestemt i går (19.desember). Etter dette var det folk til stede i en knapp time før det begynte å snø. Det snør fortsatt med sterk kuling i kastene i dag!!! Tviler derfor på om noen har sett etter fuglen etter kl.14 i går.

Mv,
Vegard
JLUMedlem siden: 31/03/2009 18:19:00
Innlegg: 27
Offline

Det er også et problem at svært mange fortsatt ikke får til å legge ut meldinger av ymse grunner.


Kan ikke styret i FO fikse dette da?

Jon
vbuMedlem siden: 06/03/2009 15:31:39
Innlegg: 101
Offline

Hadde det vært så enkelt så. Styret har gjentatte ganger oppfordret og informert om dette (og søkerservice har veiledet relativt mange for å få dette på plass), men enten er den tekniske barriæren for stor for enkelte, enkelte har en mobil som ikke fungerer tilstrekkelig, eller så gidder enkelte rett og slett ikke siden man tross alt får meldinger uansett.

Hvilke tiltak eller reaksjoner vi bør/skal iverksette har vært diskutert i styret, men vi har pr dags dato ikke funnet det aktuelt å ekskludere noen...


Mvh,
Vegard

This message was edited 2 times. Last update was at 20/12/2009 17:37:34

 
Forumoversikt » Forening
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team