[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Innlegg av: hbh
Forumoversikt » Profil for hbh » Innlegg av hbh
Forfatter Innlegg
Årets Tarifatur er gjennomført som planlagt, og det var den fjerde turen Egil Soglo og undertegnede har hatt til denne fine obsplassen for trekkende rovfugl over Gibraltarstredet. Det var svært skiftende værforhold denne våren, og det har aldri regnet så mye i dette området på over 100 år. Vi fikk dog med oss en god del rovfugl også denne gang, solen og godværet tittet frem, og da var rushet over fjorden i gang. Overgangen febr./mars er det slangeørn som dominerer, med høyeste dagstall på 2200. Alle tall er anslagsvise, da mye av innsiget skjer på bred front over hele kanalen. Litt senere er det svartglentene som overtar, med høyeste dagstall på 1500. Nedenfor følger totalsummen for observerte rovfugl over hele perioden. Legger også til noen andre observasjoner.

Ca.13800 rovfugl ble observert i år -anslagsvis, fordelt på 12 forskjellige arter.

SLANGEØRN: 4250
SVARTGLENTE: 8700
DVERGØRN: 520
ÅTSELGRIBB: 127
GÅSEGRIBB: 250
MUNKEGRIBB:1
KONGEØRN:1
SIVHAUK: 15
ENGHAUK: 1
MYRHAUK: 6
FISKEØRN: 3

STORK: 1200
MIDDELHAVSMÅKE: 70
GULBEINMÅKE: HUNDREVIS
ROVTERNE: 10
DVERGTERNE: 3
ALPESEILER: 20
GRÅSEILER: HUNDREVIS
KLIPPESVALE: 100
SKJEAND: 50
STJERTAND: 500
SKJESTORK: 30
SULTANHØNE: 5

Det er i tidligste laget for småfugl og sangere i mars mnd., men hele april og mai er er fantastiske på Tarifa, men da prioriterer vi begge obs. og ringmerkingsarbeide på Store Færder i Oslofjorden!!
Siste nytt vedr. Sture-observasjoner: Journalist i Hamar Arbeiderblad fikk 31.7. tlf. fra ei dame i Furnes, som opplyste å ha sett en stork fly over området. Hun hadde sett storken flere ganger i vinter, og var sikker på observasjonen. Senere på dagen fikk journalisten også meldinger fra bilister på E-6 om at Sture var tilbake på lysmasta, og det var også noen som mente storken satt på stolpen sin på søppeldynga utenfor Hamar.
Ingen av våre lokale ornitologer har sett storken,og personlig har jeg sett kun inntil 6 gråhegrer i Åkersvika de siste ukene. Det ville være utrolig hvis den samme storken skulle komme tilbake til Vika, og inntil sikker dokumentasjon foreligger, så velger jeg å tro at observasjonene av stork denne gangen kan være gråhegre!
Hei, dere som følger med på Sture Stork sine vandringer. Sture ble siste gang sett i Åkersvika, 6.5.09. Jeg var da på min daglige tur til fugletårnet ved Svartelvdeltaet. Ca.kl.1000 tok Sture stor høyde over Vika, skrudde seg stadig opp, og satte deretter kursen sørøst. Storken har ikke blitt sett i Vika etter dette, så det var nok siste obs. av fuglen i Norge denne gang. En hvit stork ble 3 dager senere obs. i "fågelsjøen Bjørken" i Sunne i Sverige. Det er tverrs over grensen til Sverige, en god del sør-øst for Åkersvika.
Det er vel trolig at dette er Sture som er på vei sørover, vi får håpe fuglen kommer seg ned til Skåne, hvor det er en liten populasjon stork, som er delvis utplassert og som ofte blir i Sverige gjennom hele vinteren. Disse fuglene hekker i området.
 
Forumoversikt » Profil for hbh » Innlegg av hbh
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team