[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Innlegg av: MDA
Forumoversikt » Profil for MDA » Innlegg av MDA
Forfatter Innlegg
Nå fikk jeg omsider FO bladet i posten. Det første jeg la merke til, var at bladet virket en del tynnere sammenlikne med tidligere utgitte blader. Faktisk 1/3 tynnere enn Fo bladet som ble utgitt par år tidligere. Men for et innholdsrikt blad som kom nå! Mange gode lesestoff og flotte bilder.
Skulle jeg velge karakter i en skala fra 0 til 10, så gir jeg 9. Og det eneste negative er litt for tynt blad, men det er ikke noe å gjøre med. Men uansett for all del, honnør til redaksjonen som greidde å lage et så flott blad.
Som Jonas skriver, hvis jeg får nytt blad av samme årgang, så vil jeg gjerne gi dette bladet videre til eventuelle nye medlemmer i FO.
Flott ! Og tusen takk for bladet som kommer snart til meg.
I dag lå det et stort brev i postkassa mi. Jeg tok det opp og det viste seg at innholdet var tomt, med andre ord kun konvolutten. Det var merket Feltornitologen på konvolutten og det var ventet at årboka skulle komme nå i januar. Jeg la merke til at papirstrimmelen som skulle dekke limet ,ikke ble fjernet. Så bladet sendt i en åpen konvolutt uten at det ble limt igjen (lukket). Veldig sløvt mener jeg. Så jeg håper å få nytt blad tilsendt meg uten at det koster meg noe. Og at årboka kommer nokså kjapt.
En person som jeg kjenner, ønsker å kjøpe et brukt teleskop - gjerne Swarovski med zoom.
Er det noen som vel selge sitt teleskop?
Kan man få info om brukte teleskop til salgs andre steder, på nett?

Mvh Martin Dagsland
kontakt meg på 91535485 (sms).
Litt sent ute med åroka 2011 (FO) eller hva ? Venter fremdeles på bladet og det hadde passet bra med lesestoff nå etter den verste snøstormen i Rogaland.
Under følger et vedlegg jeg (Martin Dagsland) er bedt om å publisere i dette forumet av Morten Kersbergen :

Det oppfordres fra nå av at all parkering skal foregå inne hos Ingvald Erga sin eiedom (Ergagården).
Dette gjelder enten om man skal gå ned til Orreosen eller som tidligere da man parkerte lans veien.

Årsaken til dette er at det har vært endel uheldige omstendigheter. Kan nevne trafikkaos, uakseptabel
oppførsel av fuglekikkere samt at grunneieren i Orreosen har reagert på parkeringen langs veien.

Kan for orden skyld nevne at Ingvald Erga er i full gang med å lage en stor parkeringsplass. Allerede nå er det plass til flere biler.

Når man går ned til Orreosen følg kanter, og ikke gå midt på jordet (ref grunneier).

Vennlig hilsen
Morten Kersbergen
En dame i Vats, Vindafjord, meldte fra om en gjenglemt kamera Nikon d 7000 eller d 700. Ble funnet på Knapphus, Øvre Vats. Kåre Hustvedt er i besittelse av kamera, om det er nåken som savne detta.
Inneholder en del fuglebilder!
Denne atferden blant fotografere der de sender sure blikk eller kommentarer tilbake til meg når jeg ber dem ikke å presse fuglen eller stresse den unødig, det har jeg alt for ofte opplevd her på Jæren.
Så den trenden er ikke noe nytt, dessverre. Snart kommer kulda og mye snø her og man kan være ganske så sikkert på at flere fotografere står på tur for å stresse fuglene stadig vekk.
Omsider kom årets utgave av bladet i postkassa mi. Meget bra Årbok 2010. Mye variert lesestoff og fine fotos. Ingenting å si på. Det eneste var at bladet kom i et "brekket" stykke, sikkert på grunn av hardt medfart under poststransporten. Bladet så ut som brettet i to, så å si samtlige sidene i bladet ble brettet hardt i to. Er det mulig å bytte det bladet?
Vet at mange velger å legge inn sine krysselister på Artsobservasjonssida, der den har egne krysselista. Ikke rart at folk ikke gidder å oppdatere sine krysselister på FO-sida.
Omsider kom Årboka (lovlig seint). Honnør til redakjonen for et flott blad. Forøvrig så savner jeg Jan P. Leidland sine morsomme artikler. Hvis noen andre kan skrive slike story i de neste Årbøkene som kommer, da blir Årboka mer spennende å lese. Blant annet.
Et annet ting som opptar meg, er publisering av sine egne bilder. Jeg bruker videokamera og lager videofoto som blir lagt inn på Artsobservasjoner og FeltOrnitologen på nettet. Dem ser brukbare ut der, tross alt. Men de samme bildene som blir publisert i Årboka, ser dårligere ut der (eks. kanadalo i årbok 200. Hva er grunnen til at dem ser uskarpe ut i Årboka i forholdt til dem på nettet? Elles så sendte jeg inn et videofoto av rødhalsgås til min artikkel i Årboka 2010, isteden kom det et prikkbilde (tatt av en annen fotograf). Her ble jeg ikke kontaktet av redaksjonen angående bytte av bilde. Selv mener jeg mitt bilde var bedre, men...
Enig med Tor Audun. Innholdet bør være saklig og med fullt navn til den som skriver innlegget.
Forøvrig så har jeg vært i kontakt med Morten Kersbergen og vi har skværet dette opp angående problemet med bruk av lyd under fotografering. Sånt sett tror jeg at tingene vil rette seg opp med tiden og folk blir flinkere å ta mere hensyn til fuglene.

Martin Dagsland
Kan være interessant å nevne et stykke som stod i Road Runner nr.4 i 2009. En snøgås som ble sett i Sverige 8/9-2009, hadde en gul fotring med koden CA8.
Den 13/9-2008 ble en flokk på 4 ind. av snøgås observert i Skeiebukta, Klepp, Rogaland. Observatøren var Geir Kristensen og medobs. Martin Dagsland. Samtlige gjess bar gule fotringer,men kun tre av dem ble avleste. Den ene hadde koden CA8. Dem rastet der i en time før de trakk nordover.
Siden 2007 var det 3-5 snøgjess som oversomret april-august i Orrevannet, Klepp. Her var det fire ringer avleste (gule) og et par gjorde hekkeforsøk hvert år 2007-09 i orrevannet uten at det kom noen unger. Paret er på plass igjen i år, men den ene fuglen har en halv fot (der metallringen mangler). Totalt ble det avleste 7 ringer. Samtlige kommer fra Tyskland der de fleste overvintrer der.

Hvordan er det med snøgås her i Norge med tanke på som C-art?? Jeg har ingen peiling, så jeg bare spør... Vet at snøgåsa fortsatt er å betrakte som D-art, selv om enkelte fugler stammer fra såkalte C-bestander på kontinentet. Niland f.eks. er jo i kategori -C, så hvorfor ikke snøgåsa?

Martin Dagsland
En rettelse til forrige innlegget mitt : Feil navn ble nevnt. Ikke Rune Larsen, men Rune S. Karlsen.
Beklager så mye!
Føler at jeg må kommentere angående Morten Kersbergen sine meninger, samt et par andre ting som jeg vil ta opp. Først at denne debatten er fullstendig gått bort i myra, mye er gått bort fra det egentlige poenget jeg tok opp. Bl.a. Alf Tore og ROS. Men jeg skjønner godt Alf Tore, han ble jo presset til å forklare seg hele tiden, så lenge folk drev med beskyldinger mot han. Hadde man holdt seg til den debatten egentlig handler om, så hadde man sluppet alle disse innlegga.
Dere får ha meg ynnskyldt for at jeg ikke er så god i norsk skriving, men det går an å forstå innlegget mitt.
Så over til Morten : Han skriver at der svarthalsdykkere ble sett, i Horpestadosen i Orrevannet, ikke er noe hekkebiotop for arten. Og da var det liksom OK å bruke lyd der. MEN hvis Fredrik Kræmer som oppdaget først svarthalsdykkere, i steden funnet dem i en hekkebiotop som Ergavannet f.eks., kan man være ganske sikkert på at Morten kom til å spille lyd der og. Uansett!!
Han skriver og at jeg er bare misunnlige for ikke å få tatt gode video/foto av dykkere. Nå er det sånt at jeg lett kunne ha kjørt ned til Morten og fått filme dem fra bilen hans. Jeg gjorde det ikke av grunner nevnt i det første innlegget mitt. Selvsagt blir jeg misunnlige når jeg ser andre har fått tatt gode fotos, men jeg presser ikke fuglene for å filme dem nærme med hjelp av lyd.
Politimester Dagsland skriver Morten. Joagreier å lese sånne kommentarer. La gå at hvis jeg ser folk (fuglefolk eller ikke) går for nær et område der jeg vet at det hekker fugl som lett reagerer på forstyrrelser, da sier jeg fra til dem. Og faktisk var mange positive til at jeg sa fra og dem respekterte mine formaninger om å ferdes forsiktig. Jeg mener at det nytter å si fra så ofte som mulig
sånt at folk får en bedre forståelse om dette. Jeg har ikke noe imot fotografere så lenge de går fram på den rette måten. Jeg kjenner mange fotografere som gjør jobben sin riktig, men det er de ferske i faget som jeg er mest redd for. Dem følger ikke reglene om hvordan en skal gå frem osv. Derfor er det veldig viktig å sei fra titt og ofte.
En kommentar til Rune Larsen : Han lurte på hvorfor jeg ikke tok kontakt med ham og Morten, da dem var på vei tilbake etter denne episoden med dykkere, sånt at vi kunne fått dette avklart der og da. Jeg har hatt mange diskusjoner med Morten nettopp om bruk av lyd. Og det NYTTER ikke å si fra til Morten, det preller bare av ham rett og slett. Derfor valgte jeg denne gangen å la være å snakke med Morten. Det var flere folk på veien som reagerte på Morten (og Rune) som spilte lyd på dykkere. Faktisk så var det til tider vanskelig å få øye på dykkere i fra veien. Dem svømte så nær land som mulig inntil lydkilden, så vi andre som var på toppen måtte slite litt for å få sett dem.
Jeg håper at denne debatten tar snart slutt da jeg er litt lei all denne skittvaskinga.

Martin Dagsland
 
Forumoversikt » Profil for MDA » Innlegg av MDA
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team