[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Innlegg av: SRI
Forumoversikt » Profil for SRI » Innlegg av SRI
Forfatter Innlegg
Jeg senket min egen terskel i dag med å sende ut melding om varsler i Akershus

Er ikke det på tide at den gamle BMS er stengt ned? Det er litt håpeløst at vi har 2 forskjellige systemer i Norge som ikke snakke med hverandre (ref. gulbeinmåke til Geir).

Simon
Vegard, eksemplet om snøugle er veldig ekstrem og kan ikke sammenlignes med tårnuglen. Hvis tårnuglen hadde overlevde og blitt sluppet så snart som mulig på samme sted hvor den hadde blitt fanget inn og hadde overlevde og oppført seg som en vill fugl igjen (mange betingelser her) ville den har blitt kryssbare for de fleste engelskmenn (ifølge UK 400 Club) og jeg tror i USA (se under avsnittet ”free”:
http://birding.about.com/od/birdingbasics/a/What-Birds-Count-On-A-Life-List.htm).

Forskjellen mellom snøuglen og tårnuglen (og begge er teoretisk nå at tårnugle er død) er at snøuglen har blitt holdt fanget lengre enn nødvendig og transportert til at annet sted og disse er 2 ganske vesentlige forskjeller.

At fuglen kan ikke ”krysses” når den er i rehabilitering (fangenskap) bør ikke være diskutabel og det er ikke ”tillatt” i andre land heller men kryssbarheten av fuglen hvis den er sluppet fri er uten tvil noe som kan diskuteres siden andre land med mye større kryssere miljø og krysse tradisjoner tillater det.

Et annet eksempel å tenke på er de snøuglene i USA som har blitt fangent på JFK flyplass og transport bort (istedenfor å skytte dem) til et tryggere sted. Under din definisjon av spontan tror jeg at sånne fugler er aldri kryssbare igjen etter at de er sluppet fri – jeg tviler på at de fleste amerikanere ville se på det slik.

Godt nyttår
Simon
Vegard, jeg forsvarer ikke Lee Evans og han er en veldig kontoversielle mennesker. Jeg bare prøvd å forklare hva reglene er i UK i forhold til det som snakkes om her.

Simon
Jeg har akkurat emailet med Lee Evans og han sier UK400 Club (dvs han) har ingen problem med å krysse en fugl som har blitt tatt inn til rehabilitering men bare etter at den har blitt sluppet fri på nøyaktig samme sted som den var fanget inn. UK400 Club har heller ingen problemer med krysbarhet av fugler som er fanget for ringmerking.
Det er langt fra alle i UK som følger UK400 Club sine regler men det er mange som gjør det.

Jeg tror jeg husker å ha lest at i Nederland er det ikke lov å krysse fugler som har blitt først funnet i en nett.
Er det tillatt under FO regler å krysse fugler som har blitt tatt inn til rehabilitering?


Simon
Hei,

linken til den gamle nettsiden fungerer ikke (er sikkert lagt ned).

En ting jeg lurer på med edelkryss: er det nok at man oppdager fuglen selv eller må man også artsbestemme fuglen (riktig) selv? F.eks hvis man oppdager en fugl men ikke klarer å artsbestemme den (eller feil artsbestemmer den) og det er andre som gjør riktig artsbestemmelse er det fortsatt et edelkryss?

mvh
Simon Rix
 
Forumoversikt » Profil for SRI » Innlegg av SRI
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team