[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Innlegg av: suther
Forumoversikt » Profil for suther » Innlegg av suther
Forfatter Innlegg
Som ulovlig jakt er ulovlig, så er ulovlig ringmerking også ulovlig. En slik framferd som det Buertange beskriver i dette innlegget er utvilsomt i strid med forvaltning av Norsk natur.

Når man skal ringmerke fugler i et naturreservat (Gjølsjøen er nemlig det), så skal man innhente tillatelse til dette fra Fylkesmann i Østold. Bjerke som er ansatt ved Zoologisk Museum og driver med ringmerking, vet at han ikke har noen rett til å drive med denne type nettfangst av sjeldne fugler i reservatet, uten å innhente en slik tillatelse på forhånd. Det er tydelig at han med sitt følge her opptrer som privatmann for å gjøre et ulovlig "ringmerkingskupp" av en sjelden art i resservatet. For å kamuflere sin ulovlige framferd unnskylder han seg med at han opptrer på vegne av Zoologisk Museum.

Det gjør jo den ulovlige handlingen bare enda verre. Og er det slik han ønsker å bedrive sin ringmerking i framtida bør han fratas sin lissens. Et reservat er jo nettopp opprettet for at fugler og dyr der skal få være i ferd uten unødige forstyrrelser.

Per-Otto Suther
 
Forumoversikt » Profil for suther » Innlegg av suther
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team