[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Innlegg av: EWE
Forumoversikt » Profil for EWE » Innlegg av EWE
Forfatter Innlegg
Med et godkjent funn allerede samt fuglen på Jæren i dag er det vel på tide at amerikasvartand blir kryssbar på Norgeslisten
Nå er det vel endel andre kommentarer (spesielt på Facebook) som jeg siktet mest til når det gjelder usaklighet, men synes vel innblandingene dine med politiske herseteknikker og fotballtilhengere blir litt sære.....litt kverulering synes nå jeg da.

Den "horrible" kommentaren siteres her:

Det viser jo også litt av innstillingen til en del av krysserne når de ikke gidder å reise for å se en Tårnugle da den ikke kan havne her på "show off" listene til FO.


Kan ikke fatte hvilket sårt punkt du skulle treffe her - synes bare kommentaren er sikkelig teit - skivebom!

Hva Bjørn Tore ellers mener med mennesklig innripen og manipulasjon får jo stå for hans regning, og hvor mange kryss som hadde vært borte vet jeg nå ikke. Har per i dag 2 arter jeg kun har sett under ringmerking (vannsanger og rubinstrupe) samt et par som er sett i felt noen dager etter ringmerkning så det hadde vel ikke vært noen "krise" nei om vi ikke skulle talt innfangede fugler, men jeg mener nå allikvel dagens praksis er den beste tilnærmingen.

Ønsker også alle feltornitologer et riktig godt nytt år!

Er det mer greit nå i 2013 å krysse fugler i fangenskap enn tidligere? – spør Jan Kåre i starten av denne tråden. Tydeligvis et spørsmål som vekker voldsom interesse både her og på facebook (over 50 posts på Fugler i Rogaland), og det er godt å se at diskusjonsforumet her på FO er i bruk igjen .

Nå er det allerede argumentert godt for at dagens reglement både er bra og riktig, og det er ikke mer greit nå i 2013 enn før – mener nå i alle fall jeg. Det samme ser det ut som flertallet også mener; det er et meget begrenset antall personer som så langt har støttet det å kunne krysse ”burugler” og så vidt jeg kan se har ingen av dem listene sine på FO (og kun noen på AO).

Jeg vil ikke kommentere direkte på person i denne omgang, men må jo si at en del innlegg virker i overkant kverulerende og lite saklige.

Kommentar om krysselister: At det forekommer feil både på FO og AO listene er jeg for så vidt enig i men selve grunnlaget for listene begge steder synes jeg er bra, og helt i tråd med våre naboland.

AO versus FO listene: Jeg må si at jeg synes listene på AO etter hvert er meget bra. De er selvsagt ikke optimale med tanke på at edelkryss ikke er mulig å registrere, men feil blir i alle fall luket vekk etter kort tid av de fleste LRSK komiteene. Også NSKF arter som ikke blir godkjent vil jo automatisk forsvinne, og det samme vil jo tårnugle i fangenskap gjøre når LRSK tagger den som ”ikke spontan”. Dette betyr også at arter som gulkinnand, amerikagråmåke, snøgås, stripegås osv ikke er å finne på noen sine lister på AO.

At disse finnes hos noen på FO listene er jo som tidligere nevnt ikke et problem hadde det vært en listekomite som fungerte. Reglene er jo klare, og disse artene har ikke noe å gjøre på noen sine lister, i alle fall ikke før NSKF evt gjør om noen av sine tidligere vurderinger.

Små forskjeller vil det imidlertid kunne være og hovedsakelig er det vel enten manglende kunnskap om hva som kan krysses eller at underkjente obser ikke blir slettet på FO. På AO er det jo automatikk i dette, og jeg mener det er helt unødvendig å vente til en observasjon er godkjent med å legge den inn slik noen har foreslått.

For min egen del er det småskrikørn som utgjør forskjellen på mine lister på AO og FO. Grunnen til at jeg fortsatt har den på FO listen er litt protest mot hybrid konklusjonen – og det samme mener mange med meg – og det jobbes med en liten sak . Har imidlertid ingen problem om en listekomite hadde fjernet arten fra FO listen - desto kjekkere å legge den inn igjen den dagen den blir godkjent som småskrikørn (Men det er jo en annen diskusjon).

Kan legge til at rustspurven per i dag er godkjent av NSKF og jeg fjerner ikke kryss basert på rykter om at det muligens vil bli endret – jeg vil gjerne se den nye ID artikkelen først! Les ellers gjerne min artikkel i Birding World om fuglen…

Tårnugla spesifikt: Det var sikkert kjekt å se ugla i dag for dem som reiste ned, men at det skal si noe om kryssere at vi ikke reiser ned er jo en horribel kommentar Bjørn Tore! Jeg har hatt utrolige opplevelser med tårnugler i utlandet slik at å se en i fangenskap i Sokndal ville for din del vært en nedtur. All skryt imidlertid til Norwegian Wildlife Hospital for flott jobb, men jeg synes fremvisning under rehabilitering er unødvendig.

Hvis ugla blir så frisk at den skal slippes fri så vil det jo være en annen sak, og jeg kunne nok vurdert å få med meg det, men noe kryss hadde det ikke blitt nei!!

Egil
Høres ut som et svært godt forslag!!

FO bør vel ha en god slump penger på bok skulle jeg tro

Burde nok lært mer ja - eller husket bedre!! Her er min siste kommentar som kapitulerer mongolpip teorien på Jærfuglen:

http://artsobservasjoner.no/artportalen/gallery/Image.aspx?rappsyst=1&obsid=12531970&imageID=372781
Både undertegnede og mange andre har kontaktet Nordicstation vedr problem med varsling av BMS. Ser ut til at alle som har iPhone har "mistet" varsellyd på en ny melding kommer.

Og det er jo grenser hvor ofte en skal åpne app-en for å se om det er kommet ny melding.

Svaret på mailene er nokså "amatørmessige" slik som feks den siste i dag:

Hej

Efter våra tester kan vi inte komma fram till vart du skulle kunna gå miste om larmen. För att för oss fungerar det för alla operativsystem.

Niklas Sonestedt - Projektledare

Nordicstation AB


Har forsøkt gjentatte ganger og forklare problemet, og det vet jeg andre har også, men forstår de virkelig ikke hva problemet er???
Har nå nettopp sjekket med flere av dem jeg vet ikke har fått varsellyd, og INGEN av dem får varsellyd enda!

Nå må noen i FO styret slå i bordet og forlange at dette blir tatt på alvor. Vi får definitivt ikke hva vi betaler for!!

Tydelig ikke mye brukt lenger dette forumet, men har iallefall fått bekreftet at mange har problemer med og sende ut meldinger.
I kveld gikk nok derfor endel glipp av et par alaskasniper og 1 sitronerle på Jæren.....så vi får håpe noen tar tak i dette tross stillhet!!
Har i dag forsøkt og sende ut BMS flere ganger uten å lykkes. Får opp en feilmelding om at sending mislykkes pga noe med "feil avsender".
Andre som har problemer? Sendte mail til BMS men får ikke svar.

Det var ikke noe allverdens til meldinger, men en amerikablesand hann i Osen og en utfarget hann dvergfluesnapper fanget på Reve OS hadde vel fått noen flere ut i felt i godværet?

Ble det sagt noe vettugt om årbok på årsmøtet?

Ellers burde vel et kort referat legges ut for oss som ikke fikk deltatt?

Er jo ikke så mye annen info for tiden
Det kan du lese litt om her Vegard

http://www.club300.se/News/Default.aspx?nID=2261

Egil
Hva sier folket om dua avbildet på fuglevennen (spør en ornitolig), se lenke under.

Tydeligvis observert i en hage på Frøya nå nylig. Noen som vet mer?

http://www.fuglevennen.no/sporsmal/?offset=9278&antall=8&total=9326&q_id=16251

Egil
Har forsåvidt også tro på steppevipe på Lista, like så en evigvarende tro på ørkensanger på Jæren; en eller annen gang må vel operasjon nana gi resultat....men i 2012 tipper jeg følgende nye arter:

Svartlerke, Finnmark i mai
Pygmesnipe, Jæren i juli
Gulparula, Myken i september
Gulbrynspurv, Utsira i oktober

....ellers smeller art nummer 500 inn høsten 2013...trillenattergal Utsira

Egil
Det var godt og høre Øyvind, og ja jeg har jo sett at arter dukker fort opp selvsagt; det var vel derfor jeg reagerte på at rustspurven ikke dukket opp.......før Svensson hadde uttalt seg, men en glipp er jo akseptabelt.

Det jeg mente med foto hang jo sammen med dette da det ikke er mulig og laste biler opp uten at arten er registrert....og jeg mener fortsatt at det var mye mer intressant og legge ut bilder mens fuglen ble debattert. Derfor ble bilder jo kun lastet opp på AO samt netfugl.dk

Dette er noe jeg synes FO bør ta lærdom av, og heller legge ut arter raskt selvom det fortsatt er usikkerhet.

EGIL
Vi er ikke skuffet nei, tvert imot meget happy!!!!

Svensson nevner helheten og samlet sett av karakterer....og da er det jo bare og lese "oss amatører" sin oppsummering over!
For karakterer i hodetegninger kan en jo starte med det åpenbare; kritthvit øyering! I tillegg har streket isse og også tendens til reiste issefjær i ettertid vist seg å være viktig.

Men jeg kan berolige Alf Tore med at dette og mye mer vil oppsummeres i en artikkel i Birding World hvor både oss "amatører" og BW sine ID-konsulenter (inkl Svensson) vil dele sin viten med seg

PS: Til ØHA så er det vel sent og be om bilder, det finnes heldigvis nettsteder hvor bilder kan publiseres fortløpende, og da spesielt til ID-formål.
Hvorfor arten ikke ble lagt ut som kryssbar med en gang til tross for at den ble claimet både på BMS og AO vet ikke jeg, men hvis webmaster her er en slags nskf komite for seg selv så faller jo regelen om at en claimet art kan krysses inntil nskf har sagt sitt helt i dass...

EGIL
Filmen går nå i USA og har premiere i Norge 30. mars 2012.

Sjekk trailer her: http://www.youtube.com/watch?v=JCBAP2wId5M

Så for dem som ikke har lest boka er det fortsatt god tid!!!

Egil
 
Forumoversikt » Profil for EWE » Innlegg av EWE
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team