[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Innlegg av: thh
Forumoversikt » Profil for thh » Innlegg av thh
Forfatter Innlegg
Hei!

Vil med dette bare oppfordre medlemmene i FO og som er tilknyttet Bird Alarm å være LITT mer aktive og ansvarsbevisste med å legge ut meldinger på systemet.

Personlig synes jeg det hele er blitt så godt som bortkastet når man får vite om observasjoner tidligere på AO enn på BA
Eksempler er forskjellige gulbeinmåker på sv-landet den siste tiden. Mulig at ingen av oppdagerne er medlemmer av FO/BA, men jeg nekter å tro at ingen BA-medlemmer får høre "rykter" om obsene tidligere på dagen og kan videreformidle info via BA.

Generelt virker det som at det hersker en veldig høy terskel for å bry seg med å sende ut meldinger. Jeg mener at det MÅ ikke en svartstrupejernspurv el. til for å ta opp mobilen! Mange arter er f.eks sjeldne lokalt, på årstiden osv. og mange ville nok også sette pris på slik info. Ulike hvitmåker, rossicus sædgjess, praktærfugl, dvergmåke osv. er eksempler på slike den siste tiden.

Er vi blitt for blasserte? Neste gang kan det være nettopp DU som uvitende kjører forbi en godbit, og ser et flott bilde av den på AO sent samme kveld!

Så folkens; La meldingene strømme på!!

Hilsen
Thomas.
Hei!

Noen som har noe felterfaring med de nye modul-teleskopene fra Swarovski?? Evt. testet det litt opp mot de andre toppskopene (eks. Leica)?

Hilsen
THH.
Se der ja

Da er det vel bare for listeansvarlig på FO å gjøre rustspurv kryssbar på Norgeslisten her!

Thomas.
Hei!

I god tradisjon, kan vi ikke få noe "stright forward" på Ona

Jeg vil i all hovedsak slutte meg til Egils oppsummering av funnet, og opplevelsen av fuglen i felt og på bilder etter flere dagers observasjon. Det er tatt en mengde bilder, og det meste kan sikkert framskaffes etterhvert.

Mitt inntrykk i korte trekk, er at fargenyanser er vanskelige å lene seg på. Disse er for det første svært like mellom rustspurv og hortulan, og varierer med lys som vanlig. Det var først og fremst de strukturelle karakterene samt den kritthvite øyeringen og strupen som fikk oss til å vurdere rustspurv. Disse, SAMMEN med generelle fargenyanser og stjerttegninger (vinkel mellom hvitt og mørkt på t6 og t5) gjør at jeg mener den ser ut som en rustspurv. Etter min mening er det enda ikke funnet en eneste pro hortulan karakter på fuglen, som virker diskvalifiserende. Derimot er det flere karakterer som peker på rustspurv (skal vi tro på litteraturen som foreløpig er tilgjengelig).

Til Vegard:
Ang. ditt pkt. 1, så sier vel Advanced ID guide noe om at karakteren "uneven tertial spacing" kun er brukbar hvis fjærene (tertialene) åpenbart er av samme generasjon. Dette ser det ut som de er på Ona-fuglen, og dermed er en karakter som kan brukes i id-arbeidet. Jeg vet ikke om det er tilfellet på de fuglene du refererer til.

Pkt. 2: Flere bilder viser en åpenbart bratt vinkel mellom hvitt og mørkt i stjerten. Etter som jeg oppfatter Svensson, virker stjertfjærene på en hortulan nesten delt i to på langs.

Vanskelig og spennende! Hvirker nesten som nybrottsarbeid, siden det ser ut som det finnes så lite litteratur på problemstillingen

Hilsen Thomas.

Mye grums for Møre og Romsdal sin del hvertfall Utrolig mange lokaliteter "der ingen feltornitolog har satt sin fot"...
At Ona ikke ligger inne på listen sier vel sitt (i likhet med mange andre ofte besøkte/produktive lokaliteter).
Hvem skal motta tips om manglende lokaliteter og sørge for at de kommer inn i BMS?

Hilsen
Thomas.
Noen som vet om Årboka forlot trykkeriet før forrige helg eller??
Eller er det bare postgangen til utkantnorge (Møre) jeg skal henge

Hauken Hansen.
En liten bekymring jeg brenner inne med...

Nå, når høsten 2010 virkelig har begynt å produsere arter som vi feltornitologer er glade i, registrerer jeg med økende bekymring den labre aktiviteten disse artene genererer på Feltornitologene.no. Bildene og artsdiskusjonene havner på en eller annen måte i andre nett-fora (les hovedsaklig Artsobservasjoner).
Dette er etter min mening ganske håpløst. Skal ikke FO være STEDET i Norge som fremmer interessen for og diskusjoner rundt sjeldne fugler?!
Spesielt skuffende er det å se at selv BV-medlemmer velger å legge ut bilder på AO FØRST (gjerne mange), mens FO-siden her oftere og oftere blir avspist med ett eller to av den aktuelle art, gjerne 2-3 dager etter at bildene dukket opp på AO..
AO er et fint redskap. Problemet er at når det oppstår f.eks. ID diskusjoner osv. så blir disse fragmentert til kommentarer under div. bilder. Bildene blir i sin tur RASKT "spammet" bort av div. kjøttmeiser, døde gråmåker og feilbestemte gråsnappere og myrsniper. Det hele blir hverken spennende eller spesielt lærerikt.

Markedsføring er undervurdert. Vil man få opp interessen for noe, må man gjerne reklamere, og gjerne kunne tilby noe eksklusivt. Derfor oppfordrer jeg alle medsammensvorne i BV-systemet til å legge ut sine "hot-shots" på FO først og fremst, så kan man spre det glade budskap andre steder etterhvert...

Hilsen
Thomas.
Hei.

Nå går fugleåret 2009 mot slutten, og vi er inne i en tradisjonelt rolig tid på sjeldenhetsfronten og BV. Men noen unntak er det alltid! Purpurhodeand, vannpiplerker og den heftige myrpipen på Lista nå er gode eksempler. Det jeg har merket meg derimot, er at oppfølgingen av enkelte funn har vært svært lite operativ. Kun en X-melding, og så tyst... Ingen info. eller oppdateringer om fuglenes oppførsel, forflytninger, om den er på plass eller har forsvunnet. Og dette på ganske tunge arter.

Selvfølgelig kan dette skyldes feil på Bv-systemet (ingen uvanlig hendelse), eller det kan skyldes at observatører og Bv-medlemmer ikke oppdaterer funnene (ser bla. på artsobs. at myrpipen var på plass i dag 19.12.09, men ingen xo på Bv).

Jeg undrer hva det skyldes? Som raritetsinterressert og Bv-medlem bosatt på Møre (et liiite stykke unna Jæren og Lista) er jeg faktisk avhengig av slik info. når jeg vurderer å dra på et drag. Og meningen med Bv var vel at en skulle unngå å ringe land og strand rundt for å forhøre seg om fugelens status? Og det er bla. pga. rask tilgang til slik info jeg er medlem.

Generelt synes jeg også medlemmer kan bli enda flinkere til å bruke systemet mer aktivt, ved å f.eks. sende ut flere L-arter. Kan være interessant for folk i nærheten som enten driver med års- eller lokalitetskryssing. Nå til dags virker det som om artsobservasjoner og "den gode gamle samtalen" er den "hotteste" info-kanalen, og da har vi plutselig reist flere år tilbake i tid...

Hilsen
Thomas.
Da virker det som id er klar for denne fuglen, og mongoobsen er dementert.

Hilsen Thomas.
Har lagt ut et par bilder av den mistenkte mongolturteldua ssp. meena fra Farstad i galleriet. Mange av karakterene ser ut til å stemme bra, men bla. øyehudringen er en potensiell killer. Dog virker denne karakteren å være vanskelig å studere i felt og kommer forskjellig fram på ulike bilder. Flere bilder ligger ute på www.nofmr.no og kommentarer mottas med takk!

Hilsen Thomas.
 
Forumoversikt » Profil for thh » Innlegg av thh
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team