[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Innlegg av: Petter
Forumoversikt » Profil for Petter » Innlegg av Petter
Forfatter Innlegg
takker for tips! har gått for Canon eos 550d, og regner med jeg investerer i et Canon 400mm f5.6 (+ konverter) objektiv så fort det lar seg gjøre
Hei,

Har planer om å investere i nytt kamera og linse og er litt usikker på hva jeg burde velge. Har tidligere brukt Canon PowerShot S3 IS og ønsker å oppgradere.

Kunne tenke meg å bruke ca 15 000 totalt på kamerahus og linse til fuglefotografering. Er det noen som kan anbefale noen kombinasjoner som ikke overskrider dette budsjettet for mye? Har kikket på Nikon D3100 + Nikon 55-300 VR og lurte på om det kunne funke?

mvh,
Petter
I tillegg til Thomas og Håvards bekymringer angående forum og foto er det synd å se hvor få nyhetsartikler som er blitt lagt ut på FO i høst. Har vel vært nok å skrive om? Bl.a. kastansjespurv, gulbrystsnipe og styltesnipe kan vel i høyeste grad kalles forsidestoff? Nå er jo egentlig høsten over så kan vel ikke forvente at det blir særlig mye aktivitet på denne fronten fremover heller.

Antar at det kommer egne artikler om disse funnene i neste årbok, men er det ikke minst like viktig at man har en levende nettside?

mvh,
Petter
Svartstrupe og østlig svartstrupe slått sammen til en art i Clements oppdateringene i fra desember 2008, slik at østlig svartstrupe kan vel fjernes i fra utenlandsslistene.

mvh,
Petter
Hadde det vært mulig å legge til en funskjon som viser i krysselistene hvilke arter det finnes bilder av? F.eks et miniatyrkamera ved siden av artsnavnet.

Hadde vært bra om det også var slik at hvis man trykker seg inn på en art vises automatisk bilder av den aktuelle arten (så sant det finnes).

mvh,
Petter
Hvis det er sjette utgave av Clements TEH kommenterer, så må jeg si meg ganske uenig i det meste.


Er vel oppdateringene fra i november/desember TEH sikter til og ikke sjette utgaven av boka. Og akkurat som TEH påpeker var det adskillig flere sammenslåinger enn splitter å finne der. Disse oppdateringene er det jo ornitologer ved Cornell som står for og ikke Jim Clements. De siste oppdateringene kan sees her: http://www.birds.cornell.edu/clementschecklist/corrections/Nov08overview

mvh,
Petter
Høres bra ut Skal jo etter planen komme enda en oppdatering til Clements innen nyttår, så hadde kanskje vært bra å få oppdatert listene innen den tid for å unngå å bli hengende for langt etter.

I oppdateringene fra i fjor høst ble jo bl.a. amerikgråmåke og amerikakrikkand slått sammen igjen med henholdsvis gråmåke og krikkand. Hvordan vil det fungere i forhold til norgeslista?

btw, Grey Fantail Rhipidura albiscarpa (Gråviftestjert) mangler på verdenslista.

mvh,
Petter
Har begynt sånn smått å legge inn arter på verdenslista mi og har noen spørsmål/forslag.

-Ny-Kaledonia mangler på listen over land. Er jo ikke selvstendig stat, men blir jo litt feil å skulle krysse i Frankrike. Det var også enkelte andre ikke-selvstendige områder som manglet, bl.a Fransk Polynesia, Cookøyene, Reunion og Puerto Rico.

-Så også at Mascarene Shearwater befant seg på listen. Selv om det er en nylig beskrevet art har det vel i ettertid vist seg at det faktisk dreier seg om unfugler av Audobon's Shearwater. Arter som Labradorand kan vel også trygt fjernes i.o.m. at den har vært utdød en god stund?

-Følger taksonomien NNKF? Er usikker på hvordan det fungerer, men blir disse listene oppdatert for å følge med på nylige taksonomiske endringer som f.eks nylig beskrevne arter, splitter/sammenslåinger og nye engelske og norske navn?

-Hadde problemer med å søke på engelske navn. Hadde det også vært mulig å la vær å måtte sette e: foran engelske søkeord og i tillegg også kunne søke på nøkkelord? Det siste gjelder vel helst når man søker på engelsk?

mvh,
Petter
Hei,

Lurte på om det er noen planer om å lage en ranking for verdenskryss også? Var vel snakk om det flere ganger på de gamle FO sidene? I så fall hadde det kanskje vært best å holde det enkelt, med et lignende system som man finner på surfbirds.com hvor man kun fører opp hvor mange arter man har i tilleg til siste kryss, høydepunkter eller eventuelt hvilke land man har besøkt. Det burde vel være ganske enkelt å utføre? Å registrere hver eneste art man har krysset kan jo fort bli veldig tidkrevende for mange. Sider som www.globaltwitcher.com fungerer jo veldig greit for de som er interessert i mer detaljerte kryssesider. Noen forslag?

mvh,
Petter
 
Forumoversikt » Profil for Petter » Innlegg av Petter
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team