[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Innlegg av: sinmol
Forumoversikt » Profil for sinmol » Innlegg av sinmol
Forfatter Innlegg
Den forrige løsningen var noe omfattende (også litt datateknisk krevende).

Derfor har jeg laget en betydelig lettere løsning for de som fremdeles ønsker annen lyd en standard på BMS-meldingene sine. Bare last ned appen "BMS NOR - endre lyd" fra Play Store (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.changebmsnorsound.nordicstation.wigeon).

Appen er gratis og bør være ganske enkel å bruke. Appen krever Android 4.0+, men skal i utenom det være kompatibel med alle enheter. Vibrering fungerer foreløpig ikke, men det jobbes (ganske rolig riktignok) med å få det på plass.
Regner med at en del irriterer seg litt over at det ikke er mulig å endre lyden på BMS. Er ikke mulig bare ved hjelp av BMS-appen, men har klart å finne en løsning som jeg er tilfreds med.

Å få en egen lyd når BMS-meldingene kommer inn krever en app som heter Tasker. Dette er en kraftfull app som lar deg gjøre nesten hva som helst på Android telefonen din. Tasker koster litt over 30 kr og kan lastes ned fra Google Play. (http://tinyurl.com/9w6wvkn)

Ser ut som veldig mye å gjøre (hvis du scroller fort nedover), men det skal gå ganske fort og smertefritt (forhåpentligvis)

Så hvis du har lyst til å endre lyden på din BMS (og syns det er verdt 30 kr), så må du først

1) Laste ned Tasker.

2) Deretter kan du laste den denne fila: https://www.sugarsync.com/pf/D6100855_9089091_396299 og overføre innholdet til mobilen til mappa /Tasker/profiles/.

Nå bør du ha både Tasker og filene på telefonen din.

3) Hvis du så åpner opp Tasker (ikke bli redd fordi det ser avansert og skremmende ut) skal du få en blank side med fanene "Profiles", "Tasks" og "Scenes" på toppen, og fire knapper på bunnen.

4) Hvis du så holder inne "Profiles" i ca 1 sek får du opp ett vindu som har alternativet "Import". Trykk på denne og velg en av de to profilene (BMS eller BMS_Stop).

5) Gjenta steg 2 og velg den andre profilen. (Hvis ikke det er noen profiler på den første siden du får opp kan du trykke på knappen til høyre noen ganger for å få se hele SD-kortet ditt hvor du kan lete deg frem til der du lagret dem)

Nå har du forhåpentligvis to profiler: "BMS" og "BMS Stop". "BMS Stop" trenger du ikke tenke så mye på, dette er profilen som stopper lyden din når du åpner appen.

6) Trykk på "BMS" for å vise "tasken" som kjører når det kommer nye meldinger. Sett "2. Wait" til ca 10 sek (trykk på den for å endre). Trykk på haka nede til venstre for å bekrefte og gå tilbake til tasken. Trykk på "Play" knappen nede til høyre for å spille av tasken (for å høre på lydene jeg bruker). Du kan velge å beholde dem, eller gå inn for å endre dem ved å trykke på dem (1.=meldingslyd eller 3.= påminnelse)

7) Neste ting du må ta stilling til er hvilken kanal lyden skal gå på (Ringer, Media, Notification etc). Med andre ord hvilket volum skal BMS følge? Den er forhåndsinnstilt på Ringer siden det er det jeg syns passer best. (BMS vil da være stille om telefonen er på stillemodus, men vil lage lyd i telefonens høyttalere selv om øreplugger er koblet til (og det er lyd på "Ringer")). Denne innstillingen kan endres inne på "Music Play" taskene. (VIKTIG!! Hvis du vil endre, gjør det på dette tidspunktet og ikke senere for å unngå mye arbeid)

8) Når du er fornøyd med både lyder og kanal kan du gå videre. Nå skal du kopiere taskene opp slik at du får en påminnelseslyd som varer i mer en 10 sekunder. Først kan du endre "Wait" tilbake til for eksempel 30 sek. "Wait" er tiden som skal ventes til neste lyd kommer.

9) Når du har endret "Wait" til det du syns passer før første påminnelse kommer, kan du holde inne "2.Wait" i ett par sekunder og velge "Copy". Hold inne på nytt og velg "Paste". Gjør dette nedover til du er fornøyd med lengden på profilen din (det vil ikke komme lyd fra mobilen etter dette, selv om du ikke har lest medlignen), men du må for all del gå inn og endre lengden på "Wait" noen ganger på veien, for så å kopiere den på nytt (sånn at du ikke får 30 sek mellom alle påminnelseslydene). Jeg bruker 30 sek noen ganger for så å gå over til 1, 2 eller 5 min.

10) Gjør det samme med påminnelseslyden din, men pass på at det er en "Wait" task på hver side av lydene. Du kan flytte tasks opp og ned ved og dra opp eller ned på venstre side av skjermen.

11) Når du er fornøyd med profilen din (lengde osv) trykker du på den grønne haka nede til venstre. Så gjør du det samme på nytt på hovedskjermen til Tasker. Du skal nå få et Tasker ikon på Notifications-baren som viser at Tasker kjører i bakgrunnen (dette tar verken merkbart med strøm eller kraft)

12) Gå inn på BMS NOR for å fjerne lydene som kommer fra appen.


Det var det. Du burde nå ha en profil som lager lyd når det kommer inn nye BMS meldinger. Men siden jeg ikke har prøvd den ut på mer en min egen mobil kan jeg ikke garantere (så la det komme inn ett par meldinger før du stoler fullt og helt på den).

PS. Hvis du skulle ende opp med en profil som fortsetter å lage lyd selv etter at du har lest meldingen på BMS, prøv først å gå til Hjem-skjermen for så å gå inn på BMS på ny, eller gå inn på Tasker og deaktiver den ved å trykke på "On" nede til venstre. (Må skrues på igjen hvis lyden skal komme ved neste BMS melding). Trykk så på den grønne haka for å godta endringer.

Det kommer snart en ny app til BMS, og vi får se om det da blir mulig å endre lyd eller om man i så fall må lage noe lignende der...


Hvis noen skulle ha noen problemer så er det bare å skrive her så skal jeg prøve å svare og hjelpe.
Gråvingemåke kan nok utelukkes helt på grunnlag av tegninger på rygg. Gråvingemåke bør allerede i førstevinter ha jevnt grå fjær i ryggen.

Hva fuglens foreldre er derimot er vanskeligere å si. Fuglen viser ikke nebbtegninger i retning polarmåke. Får heller ikke polarmåke følelser av fuglen. De nye fjærene i ryggen viser heller ikke noe polarmåke, derimot har den klassiske gråmåke fjær i hele vingen unntatt håndsvingfjærene. Resten av vingen er litt lysere enn normalt, og bruntonene er noe lyse, men det kan vel skylles pigmentmangel hos fuglen. Når det gjelder størrelsen, så har jeg sett gråmåker (farmgemerkede) som virker nesten like kraftige som svartbak i felt (akkurat denne ble merket som det også), men har flere ganger blitt funnet igjen som gråmåke, og etter en stund har den blitt helt fin for gråmåke.

Ut i fra de nye bildene blir den nærmest gråmåke for meg, og jeg ville vært forsiktig med å claime en hybrid når den viser så lite polarmåke kjennetegn...
Har Nokia 5800, som ikke er støttet av BMSappen. Derimot, etter diskusjoner med NordicStation dukket det opp en mulighet om en webløsning de har. Dermed kan man betale det samme som for appen, men kun få tilsendt en link hvor man må gå inn aktivt for å sjekke om det har kommet inn noen nye meldinger. Dette vil ikke fungere likegodt på alle mobiler (alt etter nettleserkvalitet), men det funker helt bra på min. Man har de samme mulighetene til å sende og motta meldinger som de med iPhone elller lignende, men man må som sagt sjekke nye meldinger selv. Dette fungerer riktignok godt enn så lenge (til ny mobil evt. er i hus). Mange vil nok få "problemer" hvis de ikke får kontroll over hva folk ser i det hele tatt. Dette står det heller ikke noe om på noen nettsider

SIndre Molværsmyr
 
Forumoversikt » Profil for sinmol » Innlegg av sinmol
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team