[Logo] forum for feltornitologer
  [Search] Søk   [Recent Topics] Siste emner   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Medlemmer   [Groups] Tilbake til hjemmesiden 
Innlegg av: HEG
Forumoversikt » Profil for HEG » Innlegg av HEG
Forfatter Innlegg
Hei!

Jeg var så heldig å få se en rosenmåke når jeg var ute med Johan Hjort (skip) for å telle sjøfugl i Barentshavet. Problemet er at jeg så denne i det såkalte smutthullet, mellom Norge og Russland. Dette regnes som et internasjonalt farvann. Posisjon var sånn ca. Breddegrad:76
Lengdegrad:42

Kryssereglene i henhold til FO sier som følger: "Kun fugler som befinner seg på norsk territorium (Norges fastland og havområdene utenfor, Svalbard og Jan Mayen) kan regnes. Hvor observatøren befinner seg er likegyldig."

Som krysser er jeg litt opptatt av om jeg derfor kan inkludere denne på både krysseliste og edelkryssliste og kunne gjerne tenkt meg innspill på hva folk tenker og mener? Regnes smutthullet for havområdene utenfor Svalbard og Jan Mayen?

mvh.
Håvard Eggen

Jeg vil bare gi min støtte til dette innlegget ettersom jeg også savner diskusjonene på FO sårt. Det ha alltid vært min oppfattelse av at det er et høyt ornitologisk nivå på medlemmene i FO, og diskusjonene har vært spennende og lærerike å følge med på. Nå blir det istedet som Thomas påpeker en halveis/dårlig diskusjon på AO som er vanskelig å finne igjen. Håper at når neste ID-problematikk kommer senere i høst, at diskusjonen kan foregå her!

Når det gjelder bilder har jeg vært sløv selv med å legge ut bildene på FO, men her er bare ei oppfordring og håpe på at folk gjør det.

FO burde være stedet man oppsøker for sjeldne fugler!

Håvard
Det er alltid artig at vi fuglekikkere får litt fokus, og kanskje også økt forståelse for det vi driver med. For de som ikke har fått det med seg kan man lese om hvitkronespurven som ble funnet på Ona her:http://www.dagbladet.no/2009/10/04/nyheter/innenriks/natur/fugl/spurv/8415020/

Gratulerer med et kjempeflott funn!
Jeg må ærlig innrømme at jeg med en gang jeg så bildene tenkte jeg rørdrum, og ettersom jeg forstår det er det flere som har både tenkt seg om en og to ganger etter å ha sett bildene dine. Det virker som om det til slutt ble bred enighet om at dette var en gråhegre, og kanskje må en bare la denne gå som en gråhegre, ettersom du selv også sier at man gjerne skulle hatt bedre bilder fra f.eks siden.

Poenget mitt er at jeg syntes det er spennende og flott at folk legger ut bilder med observasjoner de er usikre på, og jeg tror vi alle syntes det er spennende med en diskusjon. Det er det dette forumet er laget for. Dette er det absolutt rom for!

Vi er godt inne i september, snart er gulbrynsangerne og banker på døra. Ønsker alle en kjempehøst!
Hei!
Er det noen der ute som har skiftet ut kamerahuset eller har tenkt å gjøre det i nærmeste framtid? Jeg er ute etter et godt, men billig kamerahus i fin stand. Hvis noen har noe å tilby send meg en mail på Sjonkelro@yahoo.com eller ring meg på tlf. 47606177. Takk!

Mvh.
Håvard Eggen
Hei alle sammen!

Jeg føler ikke jeg trenger å beklage meg eller å snakke noe særlig rundt at jeg la ut storlire-meldingen ut på BVen, men kan jo se i ettertid at det ikke er så sannsynlig med en lire av denne kaliber lurende rundt på denne årstiden. Jeg hadde heller aldri hørt om navnet på observatøren før, og har ingen erfaring med om dette var et navn man kunne stole på.

Men for å få en saklig debatt ut av dette: -Jeg mener at til en viss grad kan man kan legge ut slike meldinger om det ikke er åpenbart feil/lite troverdig (ja, jeg kunne vel tenkt meg litt om i dette tilfelle). Men er det ikke bedre med en melding for mange enn ikke noe melding i det hele tatt? Hvis det nå skulle være sant at en beringsnipe skulle sitte på revtangen, så kunne jeg tenkt meg å høre om det. Uansett om det er fra en skåder jeg ikke har hørt om før. Det er jo flere som skåder uten å ha tilknytning til BVen...

Mvh.
Håvard
Jeg måtte ty til å slette innboksen min på online.no idag. Vil bare tipse om at det går ann å gå inn på innstillinger, innstillinger på mapper og derfra krysse av på innboks og "tøm mappe". Så slipper man å sitte på timesvis og slette 15 og 15

Ellers så kan jeg jo skrive neste steg på papiret også for de som slette meldinger på innboksen sin. Når du er ferdig med å slette mailer på innboksen sender du kommandoen ea/j til bv@fugler.net for å få meldinger igjen.

Håper det var til hjelp!

Mvh.
Håvard
Flotte greier det. Har stor tiltro til den nye siden. Dette blir bra

Men er det ikke listeoversikt på edelkryss? Har funnet ut hvordan jeg krysser edelkryss, men for nye brukere virket dette litt vanskelig. Burde kanskje være på samme måte som vanlig kryss, med mulighet for massekryss.

Mvh.
Håvard
Utrolig stilig funn og det hører absolutt til med en artikkel på FO-sidene. Vi skal se om vi ikke får opp noe etterhvert...
 
Forumoversikt » Profil for HEG » Innlegg av HEG
Gå til:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team